Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce sunt nematozii
Frecventa nematozilor in sol este mai mare in gradinile umbrite, cu sol umed. AGROROMANIA va prezinta cele mai importante caracteristici ale atacului nematozilor.
Nematozii sunt calatori (trec de lao specie de plante la alta) si produ daune in culturile de cartof, ceapa, usturoi, morcov, capsun, zmeur, trandafir, crizanteme, brumarele, plante ornamentale.
Dupa o perioada de cautare, nematozii se fixeaza pe anumite plante preferate, pe care nu le mai parasesc - devin nematozi paraziti.
Spre deosebire de nematozii calatori, nematozii paraziti ataca numai radacina, pe care formeaza gale (nodozitati exterioare): tomate, castraveti, salata. In sere si solarii, plantele atacate formeaza cisti (noduri in interiorul radacinii).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Nematozii nu sunt insecte, ci viermi rotunzi (ca si limbricul sau trichinela), de 0,5—2 mm lungime si incolori. Ca toti daunatorii care inteapa si sug, introduc in plante toxine, care, in cazul nematozilor, produc tumori canceroase si necrozari (brunificari) de tesuturi.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.02 din 23 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA