Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

CNSCBT: Masuri generale necesare pentru populatie privind gripa aviara

cnscbt-masuri-generale-necesare-pentru-populatie-privind-gripa-aviara

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) prezinta o serie de masuri generale necesare pentru populatie privind protejarea impotriva gripei aviare.


Gripa aviara este o boala infectioasa a pasarilor cauzata de tulpinile de tip A, ale virusului gripal. Toate pasarile sunt susceptibile la aceasta infectie, desi unele specii sunt mai rezistente la infectie decit altele.
 
Infectia produce un spectru larg de simptome la pasari, variind de la o forma usoara la una foarte contagioasa si fatala in timp scurt, ducind la epidemii severe. Cea din urma forma este cunoscuta ca „gripa aviara inalt patogena". Aceasta forma se caracterizeaza prin debut brusc, forma severa si moarte rapida, cu o mortalitate care se apropie de 100%. Sunt cunoscute pina la 15 subtipuri de virusuri gripale care produc infectie la pasari, in acest fel oferind un rezervor extins al virusurilor gripale potential circulante in populatiile de pasari. Pina in prezent, toate episoadele cu forma de inalta patogenitate au fost cauzate de virusurile gripale A de subtipuri H5 si H7.
 
Avand aceste lucruri in vedere, CNSCBT recomanda sa avem in efectuam urmatoarele lucruri:
  • Spalati-va cat mai des pe maini cu apa si sapun, mai ales dupa contactul cu pasari (in lipsa apei si a sapunului se sterg mainile cu alcool sanitar);
  • Nu manipulati pasari moarte;
  • Supravegheati copiii, nu-i lasati sa se joace cu pasari moarte sau bolnave;
  • Cumparati carne de pasare, oua si produse din carne de pasare numai din magazine autorizate;
  • Anuntati medicul veterinar de orice caz de imbolnavire sau moarte la pasari;
  • Acordati tot sprijinul personalului sanitar si autoritatilor veterinare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In plus, la prepararea mancarii trebuie sa avem in vedere aspectele de mai jos:
  • Separati carnea cruda de cea prelucrata termic sau de alimentele care sunt gata preparate;
  • Nu folositi acelasi cutit sau instrument de taiat pentru a pregati carnea cruda si alimentele care sunt gata preparate;
  • Spalati–va pe maini inainte, intre si dupa operatiile de manipulare a alimentelor crude si a celor prelucrate termic;
  • Nu puneti carnea prelucrata termic pe aceeasi farfurie sau suprafata pe care a fost asezata inainte de a fi prelucrata termic;
  • Carnea de pasare, inclusiv ouale, trebuie prelucrate termic timp indelungat la temperatura corespunzatoare, deoarece virusurile gripale sunt distruse prin prelucrare termica la mai mult de 70°C;
  • Inainte de a manipula si prelucra termic ouale, spalati-le cu apa si sapun, iar dupã aceea spalati-va pe maini tot cu apa si sapun;
  • Nu folositi oua fierte moi sau crude in alimente care nu vor fi prelucrate termic;
  • Dupa manipularea pasarilor sau oualelor crude, spalati-va pe maini si spalati toate suprafetele si instrumentele folosite, atent, cu apa si sapun.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...

Cresterea si exploatarea vitei de vie ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016