Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNSCBT: Masuri generale necesare pentru populatie privind gripa aviara

cnscbt-masuri-generale-necesare-pentru-populatie-privind-gripa-aviara

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) prezinta o serie de masuri generale necesare pentru populatie privind protejarea impotriva gripei aviare.


Gripa aviara este o boala infectioasa a pasarilor cauzata de tulpinile de tip A, ale virusului gripal. Toate pasarile sunt susceptibile la aceasta infectie, desi unele specii sunt mai rezistente la infectie decit altele.
 
Infectia produce un spectru larg de simptome la pasari, variind de la o forma usoara la una foarte contagioasa si fatala in timp scurt, ducind la epidemii severe. Cea din urma forma este cunoscuta ca „gripa aviara inalt patogena". Aceasta forma se caracterizeaza prin debut brusc, forma severa si moarte rapida, cu o mortalitate care se apropie de 100%. Sunt cunoscute pina la 15 subtipuri de virusuri gripale care produc infectie la pasari, in acest fel oferind un rezervor extins al virusurilor gripale potential circulante in populatiile de pasari. Pina in prezent, toate episoadele cu forma de inalta patogenitate au fost cauzate de virusurile gripale A de subtipuri H5 si H7.
 
Avand aceste lucruri in vedere, CNSCBT recomanda sa avem in efectuam urmatoarele lucruri:
  • Spalati-va cat mai des pe maini cu apa si sapun, mai ales dupa contactul cu pasari (in lipsa apei si a sapunului se sterg mainile cu alcool sanitar);
  • Nu manipulati pasari moarte;
  • Supravegheati copiii, nu-i lasati sa se joace cu pasari moarte sau bolnave;
  • Cumparati carne de pasare, oua si produse din carne de pasare numai din magazine autorizate;
  • Anuntati medicul veterinar de orice caz de imbolnavire sau moarte la pasari;
  • Acordati tot sprijinul personalului sanitar si autoritatilor veterinare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
In plus, la prepararea mancarii trebuie sa avem in vedere aspectele de mai jos:
  • Separati carnea cruda de cea prelucrata termic sau de alimentele care sunt gata preparate;
  • Nu folositi acelasi cutit sau instrument de taiat pentru a pregati carnea cruda si alimentele care sunt gata preparate;
  • Spalati–va pe maini inainte, intre si dupa operatiile de manipulare a alimentelor crude si a celor prelucrate termic;
  • Nu puneti carnea prelucrata termic pe aceeasi farfurie sau suprafata pe care a fost asezata inainte de a fi prelucrata termic;
  • Carnea de pasare, inclusiv ouale, trebuie prelucrate termic timp indelungat la temperatura corespunzatoare, deoarece virusurile gripale sunt distruse prin prelucrare termica la mai mult de 70°C;
  • Inainte de a manipula si prelucra termic ouale, spalati-le cu apa si sapun, iar dupã aceea spalati-va pe maini tot cu apa si sapun;
  • Nu folositi oua fierte moi sau crude in alimente care nu vor fi prelucrate termic;
  • Dupa manipularea pasarilor sau oualelor crude, spalati-va pe maini si spalati toate suprafetele si instrumentele folosite, atent, cu apa si sapun.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Este parte de tesut vasculirizat cu membrane ingrosate si lignificate care are rolul de a conduce in ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016