Publicat in: Boli si daunatori
Combaterea fainarii la grau
Fainarea (Erysiphe graminis). Fainarea la grau este in principal o boala cu transmitere prin sol. Fainarea se manifesta vara, in perioada de vegetatie, fiind favorizata de vremea umeda si racoroasa, dar si de nerespectarea tehnologiei, precum aplicarea in exces a ingrasamintelor cu azot sau semanarea la o densitate prea mare.
Masurile preventive constau din cultivarea de soiuri rezistente, respectarea rotatiei, distrugerea samulastrei, asigurarea densitatii normale a lanului, fertilizarea echilibrata.

In cazul atingerii pragului economic de daunare - 25% pete pe ultimele trei frunze, dupa infratit sau 25% pete pe frunza stindard, inainte de inflorit - se fac tratamente chimice de combatere.

Produse de combatere a fainarii la grau:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Artea 330 EC se aplica la aparitia primelor semne ale bolii, in doza de 0,4 l/ha. Timp de pauza 42 de zile. Poate fi aplicata si preventiv, in toate fazele de vegetatie.

- Amistar Xtra 280 SC se poate aplica in intervalul cuprins intre aparitia frunzei stindard pana la inspicat si inflorit, in doza de 0,5 l/ha. Timp de pauza 35 de zile.

- Menara 410 EC se aplica la sfarsitul infratitului, combate tot complexul de boli foliare. Omologat pentru grau si orz. Doza recomandata este de 0,4 l/ha iar timpul de pauza 42 de zile.

- Bravo 500 SC este un fungicid de contact cu spectru larg de actiune. La grau, se poate aplica asociat cu alte produse, in doza de 1,5 l/ha.

- Thiovit Jet 80 WG combate fainarea la grau, avand si efect acaricid. Se aplica in doza de 8 kg/ha la aparitia primelor semne ale fainarii. Timp de pauza 35 de zile.

- Tilt 250 SC este fungicid sistemic cu spectru larg de combatere a bolilor foliare. La grau, se fac 1-2 tratamente pe sezon, primul la aparitia semnelor de boala, iar urmatorul dupa 14 zile, in functie de conditiile climatice. Doza este de 0,5 l/ha iar timpul de pauza 30 de zile.

- Bumper 250 EC este un fungicid cu actiune sistemica. Se aplica la avertizare sau la apritia primelor semne ale bolii, in doza de 0,5 l/ha

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton