Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Febra aftoasa la ovine si bovine, confirmata la vecinii din Bulgaria
Populatia a fost avertizata sa nu consume carne de la animalele infectate si s-au luat masuri pentru a se limita raspandirea bolii.
Autoritatile sanitar veterinare din Bulgaria au confirmat in cursul zilei de ieri ca in zona Gabrovo, situata in regiunea Centru-Nord, mai multe ovine si bovine din patru muncipalitati au fost infectate cu febra aftoasa.
Gheorghi Ghinev, reprezentant al biroului regional al Agenţiei pentru Siguranta Alimentara a precizat ca este vorba de animalele din municipalitatile de regiune Gabrovo, Sevlievo, Triavna si Drianovo, precizand ca 50-60 la suta dintre animalele infectate au murit din cauza bolii.
Acesta a mai declarat ca au fost luate masuri pentru a limita raspandirea bolii si ca populatia a fost avertizata sa nu consume din carnea animalelor infectate.
Aceasta noua epidemie vine dupa ce in luna iulie, autoritatile bulgare au alocat 200.000 de euro pentru dezinfectare, dupa ce au fost descoperite doua focare de febra aftoasa la animale in sud-vestul Bulgariei, ministrul agriculturii anuntand la acel moment ca nu au fost inregistrate pagube semnificative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate si suinelor dar apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Febra aftoasa se transmite, in general, prin contact cu secretii si excretii ale animalelor bolnave sau celor purtatoare de virus, vehiculate prin haine, alimente, furaje contaminate.
Pentru impiedicarea extinderii bolii se iau masuri de carantina prin izolarea tutor exemplarelor suspectate de infectie, dezinfectii riguroase, sistarea importului produselor de origine animala din tarile unde a fost declarata boala, declararea bolii fiind obligatorie.
In alte tari se aplica, ca masura preventiva, vaccinarea cu un virus inactivat, folosindu-se ca adjuvant hidroxidul de aluminiu. Dezavantajul acestei metode consta in faptul ca animalele purtatoare de virus nu se mai pot deosebi prin metode serologice de animalele vaccinate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura