Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patologia pestilor de crescatorie

patologia-pestilor-de-crescatorie

Boala inseamna orice disfunctie fiziologica a animalului acvatic de cultura. Aparitia unei boli in cultura duce la cresteri ale costurilor de productie, la pierderi de efective si, de regula, este foarte dificil de oprit. De aceea, cel mai bun tratament in acvacultura este prevenirea aparitiei bolilor.


Pentru a preveni orice boala, viitorul acvacultor trebuie sa inteleaga ca stresul aparut in randul pestilor duce inevitabil la aparitia unei boli, fie ea parazitara, bacteriana sau functionala. Orice factor de stres duce la scaderea imunitatii si la perturbarea ritmului de hranire.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


In tabel sunt prezentati factorii de stres ce pot afecta cresterea pestilor. Desigur, se pot spune foarte multe despre bolile pestilor, despre modul de tratare a acestora, dar acestea sunt foarte multe, fiind imposibil de a le acoperi in acest material.

Ca urmare, ne referim la cele mai comune boli ce apar in cazul cresterii in sisteme cu apa recirculata. Cel mai frecvent intalnit in ferme de crestere a somnilor este parazitul Ichtyophtirius multifillis, care ajunge in sistem numai daca acvacultorul a intrat in contact cu un peste salbatic sau daca au ajuns accidental picaturi de apa din mediul natural, populat cu pesti salbatici.
 
Tot in randul somnilor, in special la puiet, se manifesta destul de frecvent o boala bacteriana, provocata de bacteria Aeromonas, care in decurs de cateva zile sau chiar ore poate decima populatia de somni.

Principala cauza a acestei boli este igiena precara. Daca sistemul este tinut curat, filtrele mecanice functioneaza normal si mai ales dezinfectia cu UV este optima, aceste bacterii nu vor gasi conditii de dezvoltare in bazinele dumneavoastra.
 
In cazul salaului, cel mai frecvent se intalnesc micoze bacteriene, datorate tot igienei precare din bazine. Este foarte posibil sa existe furaj neconsumat pe fundul bazinului, care descompunandu-se poate duce la fenomene neplacute. De aceea este de importanta majora verificarea frecventa a starii de curatenie a bazinelor
 
Oricum, piscicultorul trebuie sa se inscrie la Directia Sanitar-Veterinara, la circumscriptia de care apartine, si sa comunice imediat acesteia orice problema aparuta in ferma.
 
Mai mult, legea obliga acvacultorul sa obtina o autorizatie de acvacultura de la ANPA Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura), unde va fi inregistrat in Registrul Fermelor. Existand astfel o evidenta centralizata a fermelor va fi mai usor sa se lupte cu eventuale boli ce pot sa se raspandeasca de la o ferma la alta (pastravariile fiind destul de vulnerabile).

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016