Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Boli si daunatori

Politia Romana a pornit o serie de controale privind produsele de protectie a plantelor prin intermediul structurii de arme, explozivi si substante periculoase.
Politia Romana, prin structurile de arme, explozivi si substante periculoase, a desfasurat, in toata tara, pe parcursul a doua luni, actiuni pentru protectia mediului, in scopul prevenirii evenimentelor grave pentru sanatatea populatiei si a mediului inconjurator.
Politistii au indisponibilizat 442 de tone si 78.000 de litri de produse de protectie a plantelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, politistii au verificat modul in care sunt respectate prevederile legislatiei de agentii economici inregistrati sau autorizati sa efectueze operatiuni cu produse de protectie a plantelor.
In urma controalelor efectuate la 1.202 agenti economici, au fost constatate 208 fapte penale (dintre care 108 infractiuni la O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, 25 de trafic de substante toxice si 23 de infractiuni la Legea 211/2011 privind regimul deseurilor).
In acest context, au fost dispuse masuri de cercetare pentru 155 de persoane care, sub diferite forme, ar fi participat la savarsirea faptelor. Au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii, peste 440.000 de kilograme si 78.000 de litri de produse de protectie a plantelor.
Pentru alte nereguli cu pericol social redus, au fost aplicate 123 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 281.500 de lei.
Politistii de la structurile de arme, explozivi si substante periculoase au actionat impreuna cu specialistii ai altor institutii cu atributii legale si expertiza in domeniu (unitati fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de munca etc.).
Nu uitati! Politia fitosanitara exista prin Ordinul nr. 1898/2015 dat de ministrul agriculturii. Politia Fitosanitara este alcatuita din personalul specializat al Autoritatii Nationale Fitosanitare, imputernicit sa efectueze controale, sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni conform legislatiei in vigoare

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News