Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salcie energetica. Principalii daunatori, prevenire si combatere

salcie-energetica-principalii-daunatori-prevenire-si-combatere

Metodele de aparare a plantelor impotriva daunatorilor, bolilor si buruienilor, sunt cele chimice, cu ajutorul unor substante speciale, cunoscute sub numele de produse fitofarmaceutice sau pesticide. Metodele chimice au astazi o larga utilizare datorita avantajelor mari pe care le prezinta.


Printre acestea mentionam:
 
- distrugerea daunatorilor se poate face in culturile cu suprafete mari si intr-un timp foarte scurt;
 
- eficacitatea tratamentelor chimice este foarte ridicata;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
- unele produse fitofarmaceutice sunt compatibile (se pot amesteca intre ele) si se pot folosi in tratamente mixte pentru combaterea simultana a unor daunatori si a unor paraziti vegetali;
 
- posibilitatea aplicarii mecanizate a produselor fitofarmaceutice.
 
Extinderea acestor tratamentelor chimice pe suprafete din ce in ce mai mari si cresterea cantitatilor de produse fitofarmaceutice folosite la hectar au insa si o serie de dezavantaje, cunoscute in protectia plantelor sub denumirea de efecte secundare. 
 
Principalele dezavantaje ale metodelor chimice sunt urmatoarele:
 
- poluarea mediului inconjurator datorita folosirii in mod nerational a produselor fitofarmaceutice. Reziduurile toxice ale acestor produse s-au gasit in cantitati insemnate, adesea peste tolerantele admise, in sol, in apele curgatoare, in lacuri sau in panzele freatice.
 
- aparitia unor daunatori rezistenti la unele produse fitofarmaceutice ca urmare a utilizarii intensive a combaterii chimice si aplicarii repetate a tratamentelor cu preparate care au la baza aceeasi substanta activa;
 
- dereglarea echilibrului biocenotic natural, care are ca urmare inmultirea in masa a daunatorilor. Acest fenomen apare frecvent in cadrul agrobiocenozelor datorita distrugerii prin tratamente chimice a zoofagilor.

Astfel, inmultirea in masa a paduchelui lanos (Eriosoma lanigerum) a fost determinata de distrugerea parazitului sau, viespea Aphelinus mali, prin aplicarea in livezi a tratamentelor chimice cu produse cloroderivate si organofosforice impotriva unor specii de daunatori ca: paduchele din San José (Quadraspidiotus perniciosus), viermele merelor (Cydia pomonella) etc.

Cresterea populatiilor diferitelor specii de acarieni tetranychizi in livezi, vii etc. s-a produs in mod asemanator, din cauza aplicarii tratamentelor cu produse organoclorurate (DDT, HCH, Lindan etc.), prin care s-au distrus dusmanii lor naturali etc.;
 
- toxicitatea pesticidelor pentru om si animale.
 
Semnalarea dezavantajelor tratamentelor cu produse fitofarmaceutice nu inseamna insa ca se recomanda renuntarea la folosirea metodelor chimice de protectie a plantelor. Aceste metode se vor folosi in continuare, insa in asa fel incat efectele negative secundare sa fie reduse la minimum sau chiar eliminate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016