Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Strategii de protectie impotriva aparitiei rapanului, in plantatiile de mar
Pentru prevenirea aparitiei rapanului la mar, boala produsa de Venturia inaequalis, pomicultorii trebuie sa cultive soiuri rezistente. La plantare, se face gruparea soiurilor, in functie de gradul de rezistenta, pentru ca astfel este posibila aplicarea diferentiata a tratamentelor.
Reducerea sursei de infectie se face prin ingroparea prin aratura, a frunzelor cazute, taierea si arderea lastarilor infectati, eliminarea pomilor batrâni, rapanosi, din vecinatatea livezilor tinere de mar.
Aportul de uree inainte de caderea frunzelor favorizeaza degradarea agentilor fitopatogeni, dar poate avea efecte secundare (ulceratii, Nectria). Adunarea sau distrugerea frunzelor toamna reduce notabil inoculul.
Ca tratamente in perioada de repaus, se aplica Zeama sulfocalcica - 20 %, Polisulfura de bariu - 6 % .
"In perioada de vegetatie, primul tratament se face la dezmugurire, al doilea in faza de buton rosu - inceputul infloritului, al treilea - la sfarsitul infloritului. Tratamentele preflorale se fac cu produse cuprice, iar la sfârsitul infloritului cu fungicide carbendazimice. In functie de avertizare, tratamentele continua, alternand produse din diferite grupe chimice", spune Beatrice Iacomi, specialist in protectia plantelor, conferentiar la USAMV Bucuresti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Pentru controlul simultan al fainarii, se folosesc fungicide polivalente.
In conditii de atac mediu sau slab, se aplica tehnica S.A.T. (Single Application Treatment): un singur tratament la dezmugurit, intr-o concentratie mai mare (ex. ditianona - 0,6%). In acest mod se asigura protectia pomilor timp de o luna.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.14 din 7 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura