Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tratamente impotriva fluturelui alb al verzei, compatibile cu agricultura ecologica
Fluturele alb al verzei este o insecta raspandita in toate regiunile tarii, fiind cel mai des intalnit in bazinele legumicole unde se cultiva varza si conopida.
Larvele fluturelui alb al verzei (Pieris brassicae) produc daune insemnate in culturile de varzoase, consumand limbul frunzelor, pana la nervuri. Tratamentul clasic implica insecticide pentru combaterea lepidopterelor, insa acestea nu pot fi folosite in productia ecologica.
Fermierii care cultiva varza in sistemul agriculturii ecologice pot folosi o serie de preparate naturale, obtinute din plante, iefine si usor de aplicat.
Extract de frunze de rosii
In lunile iulie-august, frunzele de tomate prelevate de pe copili se zdrobesc si se lasa cateva ore in doi litri de apa. Extractul rezultat se filtreaza si se stropesc verzele. Pe plantele tratate, fluturii nu vor depune oua, extractul de tomate actionand ca repelent.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Plamadeala din frunze de revent
La 2 kg de frunze proaspete de revent se adauga 10 litri de apa si se lasa la extras. Solutia obtinuta contine in proportie mare acid oxalic, care actioneaza impotriva tuturor omizilor dar si impotriva paduchilor de frunza.
Plamadeala de pelin
La 300 g frunze si flori se adauga 10 litri de apa si se lasa la extras. Solutia este eficienta impotriva omizilor si paduchilor.
Citeste si articolul "Cultivarea verzei, o traditie locala la Socodor" >>
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.22 din 90 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura