Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Boli si daunatori

In plantatiile pomicole de mar, par si gutui, precum si la pomii razleti unde se constata prezenta atacului focului bacterian al rozaceelor produs de bacteria Erwinia amylovora se iau masuri de igiena culturala prin indepartarea lastarilor afectati prin taierea lor la 20 cm sub zona infectata, cu dezinfectarea foarfecii dupa fiecare taiere in solutie de hipoclorit.
Lastarii sau ramurile detasate se ard, se aplica mastic sau Champion dizolvat cu apa (la consistenta unei smantani) sau chiar vopsea de ulei pe locurile ramase.
Prezenta focului bacterian este vizibila prin urmatoarele simptome: frunze necrozate, lastari incovoiati la varf in forma de carja.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, se recomanda un tratament cu produse cuprice precum Champion – 0.04 % sau Funguran – 0.04 % sau Kocide 2000 – 0.04 %, Alcupral – 50 PU – 0.04 % sau Triumf – 0.25 %.
Mai multe detalii despre plantarea si ingrijirea pomilor fructiferi gasiti aici>>
Mai multe detalii despre plantarea si ingrijirea pomilor fructiferi gasiti aici>>
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.76 din 65 voturi
Urmareste-ne pe Google News