Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

100 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

100-de-milioane-de-euro-pentru-tinerii-fermieri

Expertii Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au finalizat evaluarea celor 3.865 de cereri de finantare depuse in cadrul masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri". Potrivit unui anunt al APDRP, 2.797 de proiecte au fost declarate eligibile, valoarea totala nerambursabila a acestora fiind de 99 milioane euro.


Cererile de finantare au fost depuse in cadrul sesiunii desfasurate in perioada 28 noiembrie 2011 - 13 ianuarie 2012.

Astfel, au fost evaluate ca fiind eligibile 2.797 de proiecte a caror valoare totala nerambursabila este de 98.965.380 euro. Dn totalul de 2.797 de proiecte eligibile vor fi selectate doar cele cu punctaj mare, astfel incat acestea sa se incadreze in suma disponibila de 50 de milioane de euro.

Tinerii solicita fonduri nerambursabile pentru infiintarea sau modernizarea exploatatiilor vegetale, zootehnice sau a celor mixte, a stupinelor. Astfel, prin aceste investitii, se obtin cresterea veniturilor cat si imbunatatirea performantelor in respectivele exploatatii.

Proiectele depuse in sesiunea noiembrie 2011 – ianuarie 2012, care au fost evaluate ca neindeplinind toate criteriile de eligibilitate (neeligibile) sunt in numar de 587 avand o valoare de 20,5 milioane de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Din cei 3.865 de solicitanti de fonduri nerambursabile, 481 si-au retras cererile de finantare pentru aceasta masura de investitii.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru aceasta sesiune de primire a proiectelor pentru Masura 112 au fost de 50 de milioane de euro.

Raportul de evaluare al proiectelor depuse in cadrul Masurii 112 este deja publicat pe pagina de internet a Agentiei, in cadrul sectiunii "Rapoarte de evaluare".

Solicitantii de fonduri care se regasesc in acest raport vor fi notificati asupra rezultatului evaluarii proiectului, indiferent daca acesta este sau nu eligibil. Tinerii fermieri care au depus Cereri de Finantare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriului proiect.

Astfel, dupa emiterea si publicarea Raportului de Evaluare cat si a notificarii solicitantilor, acestia pot depune o contestatie la Oficiul Judetean al APDRP la care au depus si Cererea de Finantare, in cazul in care considera incorecta decizia privind evaluarea, sau in cazul in care considera ca aceasta ii dezavantajeaza.

Contestatiile se pot depune in termen de cinci zile lucratoare de la primirea notificarii, dar nu mai mult de 12 zile lucratoare de la publicarea, pe site-ul APDRP, a Raportului de Evaluare.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiune minima de 6 UDE. in cazul extinderii exploatatiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creste cu 2.000 Euro(1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 euro)exploatatie.

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finantarii nerambursabile este acela al acordarii unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe de plata. Prima transa, intr-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua transa va fi de 40% din totalul sprijinului.

Modalitatea de plata este urmatoarea: prima transa se va acorda la data aprobarii de catre APDRP a solicitarii pentru acordarea sprijinului; a doua transa, se va acorda la indeplinirea actiunilor prevazute in Planul de afaceri.

Verificarea conditiilor pentru acordarea celei de-a doua transe nu va depasi 33 de luni de la data aprobarii de catre APDRP a deciziei pentru acordarea sprijinului. Pana la cea de-a doua transa de plata, beneficiarii trebuie sa realizeze toate investitiile pentru modernizarea si dezvoltarea exploatatiei, propuse in Planul de afaceri.

Calculul Unitatii Dimensiunii Economice pentru anul 0 se realizeaza conform noilor coeficienti din Cererea de Finantare, Marja Bruta Standard (MBS) 2008, pentru proiectele ce se depun incepand cu sesiunea 28 noiembrie 2011 - 13 ianuarie 2012.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016