Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 metode eficiente pentru a gestiona corect schimbarile economice din aceasta perioada

4-metode-eficiente-pentru-a-gestiona-corect-schimbarile-economice-din-aceasta-perioada

Schimbarile economice actuale pot periclita evolutia unui business.


 O analiza PESTLE arata faptul ca factorii economici, precum inflatia sau taxele, joaca un rol decisiv in modul in care un antreprenor ia decizii interne. In urmatoarele randuri iti prezentam patru metode eficiente de gestionare corecta a afacerii tale, intr-o perioada de schimbari economice si instabilitate in afaceri.

1. Pastreaza-ti angajatii valorosi

Angajatii valorosi fie se gasesc greu, fie au pretentii in acceptarea jobului. In plus de asta, procesul de recrutare si schimbare de personal vine intotdeauna cu cheltuieli ce pot fi evitate daca alegi un management inteligent. Prin urmare, daca ai deja angajati valorosi si experimentati, care iti sunt alaturi poate chiar de la inceputul afacerii, cel mai bine este sa-i pastrezi prin cateva strategii de retentie precum: 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

1. Ofera un salariu competitiv si recompense periodice pe masura aportului fiecarui angajat in succesul companiei tale. Te poti gandi la recompense care tin de pasiunile lor, precum bilete la un concert;

2. Recunoaste munca si efortul depus si, totodata, ofera-le angajatilor oportunitatea reala de a avansa. Oamenii vor aprecia viziunea ta de lider, nu de sef;

3. Asigura un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Comunica cu ei despre problemele cu care se confrunta si incurajeaza-i sa nu munceasca peste program sau in timpul lor liber. Este un principiu modern de lucru si de viata, cu care te vei face remarcat intr-un mod placut.

2. Nu amana investitiile care stii ca iti vor genera profit

Antreprenorii au tendinta de a evita sa faca investitii noi in perioadele economice instabile. Unii se bazeaza pe previziuni, altii nu au curajul de a investi sau de a risca. Totusi, exista posibilitatea de a reusi sa aduci profit prin idei de proiecte inedite si astfel poti fi cu un pas inaintea competitorilor tai care asteapta un context economic mai favorabil. 
 
Solicita un credit de investitii pentru acele proiecte care stii ca iti vor genera profit. O institutie financiara nebancara (IFN) ofera servicii de incredere pentru dezvoltarea afacerii tale, cu avantaje precum:
  • Credit de pana la 235.000 RON, cu o dobanda variabila in functie de valoarea indicelui ROBOR la 6 luni;
  • Aplicarea se face online in doar 10 minute si, ulterior, vei beneficia de sprijinul unui consilier;
  • Plata ratei se poate amana, pentru 30 de zile, o singura data pe durata contractului.

3. Fii la curent cu schimbarile care apar

Schimbarile iti pot afecta evolutia businessului, iar capacitatea de a ramane mereu informat este esentiala in viata de antreprenor. Prin urmare, documenteaza-te constant si analizeaza fiecare schimbare in favoarea afacerii pe care o conduci. 
 
Cu cat te vei adapta mai rapid noilor schimbari, cu atat businessul tau va fi mai putin sau chiar deloc afectat. Iti recomandam sa fii la curent cu: 
  • Schimbarile economice: microclimatul in care iti desfasori afacerea, previziuni de crize la nivel regional sau international, inflatia nationala, rata cursului valutar etc.;
  • Schimbari sociale: comportamentul clientilor in piata, nevoile acestora sau puterea lor de cumparare in anumite contexte economice;
  • Schimbari tehnologice: cum te pot ajuta sa eficientizezi si sa imbunatatesti productivitatea si obtinerea unor venituri mai bune.

4. Reevaluaza-ti punctele forte pentru a sti pe ce te poti baza

O afacere evolueaza si are succes in masura in care se bazeaza pe punctele ei forte, care o diferentiaza de competitie. Este indicat sa efectuezi o analiza SWOT pentru a reevalua punctele tari si oportunitatile pe care le ai. Totodata, vei avea posibilitatea de a imbunatati punctele mai putin bune si amenintarile, inclusiv cele economice, care iti pot pune in pericol bunul mers al activitatii. 
 
Schimbarile economice sunt o provocare pentru fiecare antreprenor. Totodata, este de la sine inteles ca in spatele unei afaceri de succes se afla strategii implementate corect si la timpul potrivit. 
 
Sursa foto: shutterstock.com
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016