Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume

6-beneficii-ale-fertilizarii-foliare-pentru-legume

Pentru cresterea productivitatii si a calitatii recoltelor, legumele au nevoie de produse si tehnologii care sa contribuie la dezvoltarea si imbunatatirea starii lor generale. Prin fertilizare, se asigura completarea nevoilor de substante nutritive care se regasesc in cantitati insuficiente in sol, datorita erodarii acestuia din cauza practicarii unei agriculturi intensive.


Fertilizantii foliari sunt ingrasaminte care se aplica direct pe frunzele plantelor, iar din acest motiv se asimileaza rapid si eficient pentru a asigura necesarul de micro si macroelemente pentru o dezvoltare optima. Afla din randurile de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale ingrasamintelor foliare.
 

Fertilizarea foliara vine in completarea celei de baza

 
Ingrasamintele de baza au rolul de a creste starea generala de fertilitate a solului, prin asigurarea necesarului de elemente nutritive pentru fiecare tip de cultura in parte. Fertilizarea foliara nu reprezinta o alternativa la cea de baza, ci vine in completarea ei cu substante cu rol nutritional, care se regasesc in sol in cantitati insuficiente, pentru a stimula absorbtia acestor elemente la nivelul radacinilor. La culturile legumicole, fertilizantii foliari se pot aplica inca inainte de faza de rasad, pentru a ajuta la dezvoltarea sistemului radicular, cat si in perioadele de inflorire, legare, crestere sau coacere a fructelor.
 

Fertilizantii foliari contribuie la corectarea deficientelor nutritionale 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Fertilizarea foliara poate contribui la completarea corectarea deficientelor nutritionale. Cel mai bun ingrasamant foliar pentru legume poate asigura necesarul de micro-sau macronutrienti de care acestea au nevoie, asigurand o nutritie echilibrata si prevenind deficitul acestora. De exemplu, in cazul in care o absorbtie radiculara de bor este afectata de un sol prea nisipos, de perioade reci si umede sau de o fertilizare exagerata cu azot si calciu, acest microelement prezent intr-un fertilizant foliar poate facilita transportul zaharului prin membranele celulare, ajutand astfel la acumularea sa in radacina. 
 

Fertilizantii au capacitate buna de asimilare prin intermediul frunzelor

 
Carentele nutritionale ale plantelor sunt vizibile cel mai des la nivelul frunzelor. Fertilizantii foliari sub forma de solutii lichide furnizeaza un aport ridicat de nutrienti prin intermediul frunzelor calitatea foarte buna de surfactant a acestor ingrasaminte ajutand la cresterea suprafatei de contact cu planta si garantand absorbtia foarte buna chiar si la frunze greu penetrabile.
 

Se asimileaza rapid de catre plante

 
Fertilizantii foliari sunt ingrasaminte care se aplica in cantitati mici, prin pulverizare, direct pe frunzele de legume, iar din acest motiv au capacitate rapida si eficienta de asimilare. Astfel, asigura imediat elementele necesare pentru dezvoltarea optima a plantelor, conducand la cresterea gradului de siguranta a culturilor si sporirea productivitatii.
 

Asigura depasirea perioadelor critice

 
Fertilizarea foliara nu este conditionata de ploi sau umiditate. De exemplu, atunci cand culturile de legume sunt afectate de perioade de stres - seceta, inghet, boli sau daunatori -, un fertilizant foliar aplicat toamna, in perioada activa de vegetatie, contribuie la diminuarea stresului fiziologic produs de sezonul rece. Astfel, fertilizarea foliara asigura corectarea deficientelor nutritionale atat pe termen scurt, cat si in momentele cu cerinte maxime. 
 

Aplicarea fertilizantilor foliari este sigura

 
Nutrientii solubili in apa prezenti in fertilizantii foliari sub forma de suspensie pot fi pulverizati pe partile aeriene ale legumelor, acestia ajungand apoi la nivel de celule prin intermediul stomatelor (porii prezenti pe suprafata frunzelor si tulpinilor) sau penetrand cuticulele. Aplicarea acestora este sigura atat pentru culturile traditionale, cat si pentru cele ecologice. 
 
Ingrasamintele foliare pot acoperi necesarul de microelemente sau macronutrienti de care plantele au nevoie in oricare din fazele de vegetatie. Acestea ajuta la accelerarea procesului de crestere si dezvoltare a plantelor, in special in perioadele de formare a fructelor, dar si inainte infloririi. Din aceste motive, fertilizarea foliara reprezinta un aport decisiv pentru cresterea cantitativa si calitativa a culturilor de legume, indiferent de dimensiunea acestora. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016