Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea intermediarilor: Gainile fericite fac oua mai scumpe

afacerea-intermediarilor-gainile-fericite-fac-oua-mai-scumpe

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dat ieri asigurari in privinta respectarii ordinului 136/2006, care transpune in legislatia romaneasca directivei Consiliului nr. 1999/74/C. Pe romaneste, e vorba de conditiile de bunastare in fermele de gaini ouatoare. Le stiti, gainile stresate!


ANSVSA precizeaza ca statele membre au obligatia, de la 1 ianuarie 2012, de a se asigura ca proprietarii si detinatorii de exploatatii de gaini ouatoare utilizeaza doar sistemele de crestere permise de prevederile Directivei.

Cu alte cuvinte, Romania a fost obligata sa faca aceste schimbari, reiese din comunicatul autoritatii.
Directiile judetene sanitar veterinare au monitorizat permanent exploatatiile de gaini ouatoare iar proprietarii acestora au fost informati asupra prevederilor legislative, atat prin intermediul Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania cat si prin intermediul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene.

In consecinta, proprietarii si-au asumat termenul de 31.12.2011, ca limita de cazare a gainilor in astfel de custi, urmand ca efectivele sa fie transferate catre alte sisteme de crestere, fie vandute sau abatorizate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

ANSVSA a comunicat si lista masurilor coercitive pe care le-a luat fata de fermele de gaini ouatoare:

- retragerea autorizatiilor sanitare veterinare in vederea anularii;
- interzicerea activitatii de crestere a gainilor producatoare de oua de consum;
- interzicerea marcarii si a comercializarii oualor provenind din unitatile in care gainile erau cazate in custi neimbunatatite;
- suspendarea activitatii exploatatiilor pana la data modernizarii sistemelor de crestere a gainilor ouatoare.

In consecinta, concluzioneaza ANSVSA, s-a confirmat ca de la data de 22.02.2012 pe teritoriul Romaniei nu mai exista exploatatii comerciale care sa cazeze gaini ouatoare in custi neimbunatatite. S-a constatat ca agentii economici si-au modernizat exploatatiile si le-au reautorizat, ca urmare a transferului la sol a gainilor din custile neimbunatatite.

Fericirea gainilor ne arde la buzunar


Ne intrebam, insa, cresterea de pret este urmare a masurilor luate pentru schimbarea conditiilor din ferma, sau o incercare de a face profit acum, in apropierea Pastilor?

Acelasi lucru s-a intrebat si Consiliul Concurentei, care a inceput sa monitorizeze aceste scumpiri, in luna martie. Reprezentantii Consiliului au confirmat ca in prezent, in magazine se gasesc oua la preturi duble sau triple fata de acum doua luni, desi la producatori a ramas aproape la fel, in jur de 50 de bani un ou.

"Monitorizam, urmarim ce se intampla pe piata. Trebuie sa avem intr-adevar niste indicii ca au avut loc intalniri intre ei ca au corespondat ca au stabilit sa-si creasca pretul. Daca avem indiciile astea atunci o sa deschidem o investigatie si daca se confirma suspiciunile vor fi sanctionati", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Concluzia este surprinzatoare: producatorii au avut cheltuieli pentru modernizarea fermelor de gaini, insa le-au suportat din buzunarul lor! Pretul oualor la producator este aproape neschimbat, in schimb la raft el e dublu! Supermarketurile si intermediarii sunt vinovati de scumpirea spectaculoasa a oualor.

Schema este repetata si in cazul laptelui, al legumelor si al carnii


Stiati ca la producator laptele se vinde cu mai putin de 1 leu pe litru? Iar un ou costa 50 de bani?
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016