Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
AFIR a publicat ghidul pentru sM 4.1. Sunt 760 de milioane de euro disponibili!
AFIR a publicat ghidul solicitantului privind submasura 4.1. Fermierii au la dispozitie peste 760 de milioane de euro.
Sesiunea pentru primirea cererilor de finantare se va desfasura in intervalul 25 octombrie 2021, ora 9:00 – 25 ianuarie 2022, ora 16:00. Suma totala disponibila pentru investitii in cadrul acestei sesiuni este de 760 milioane euro.
Solicitantiii eligibili pentru sprijinul acordat prin submasura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole sunt fermierii a caror exploatatie se situeaza pe teritoriul Romaniei si care desfasoara o activitate agricola. Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt detaliate in Ghidul Solicitantului.
Cuantumul sprijinului acordate porneste de la 30% si poate ajunge la maximum 90%, in functie de dimensiunea economica a exploatatiei, de tipul de beneficiar si de investitiile ce urmeaza a se realiza prin proiect.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel, pentru fermele vegetale cu dimensiunea economica intre 8.000 – 250.000 euro SO (standard output) si pentru cele zootehnice cu dimensiunea economica pana la 500.000 euro SO, rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea sprijinului porneste de la 350.000 euro si poate ajunge la 1 milion de euro pentru anumite tipuri de investitii. Pentru aceste categorii de ferme si pentru anumite tipuri de investitii, intensitatea se va putea majora cu 20 puncte procentuale, dar rata sprijinului combinat nu poate depasi 70%.
In cazul fermelor vegetale cu dimensiunea economica intre 250.000 – 500.000 euro SO si a celor zootehnice cu dimensiunea economica intre 500.000 – 1.000.000 euro SO, rata sprijinului public nerambursabil va fi, de asemenea, de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, insa valoarea sprijinului pleaca de la 400.000 euro si poate ajunge pana la 1,5 milioane euro.
Pentru fermele vegetale cu dimensiunea economica peste 500.000 euro SO si pentru fermele zootehnice cu dimensiunea economica peste 1.000.000 euro SO, rata sprijinului public nerambursabil va fi de 30%, iar valoarea sprijinului poate ajunge la 1,5 milioane euro, in functie de investitiile propuse a se realiza prin proiect.
In ceea ce priveste beneficiarii cooperative, grupuri de producatori si organizatii de producatori, rata sprijinului public nerambursabil va fi de maximum 90% si va putea ajunge pana la 1.500.000 euro indiferent de tipul investitiei si de dimensiunea fermei. Intensitatea sprijinului pleaca de la 50% si se va putea majora cu cate 20 puncte procentuale pentru anumite tipuri de investitii, dar rata sprijinului combinat nu poate depasi 90%.
Autor:
Adrian Mosoianu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.28 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News