Publicat in: Diverse
Am scapat de gerurile de anul trecut, dar exista pericolul inundatiilor. Ce avem de facut?
In februarie anul trecut, fermierii din tara si mai ales legumicultorii erau loviti de geruri si caderi masive de zapada, care au facut pagube importante. Datorita acestor fenomene, primele legume romanesti au aparut mai tarziu pe piata. Iata ca anul acesta vremea este blanda si pare sa tina cu agricultorii. Exista, insa, pericolul producerii de inundatii.
In urma ploilor abundente debitele si nivelurile raurilor Prahova, Buzau, Ramnicu Sarat, Putna, Trotus, Barlad si Prut inferior vor creste pana sambata dimineata.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce cresteri de niveluri si debite datorita efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii pe raurile din Muntenia si pe cele din jumatatea de sud a Moldovei, iar datorita evolutiei formatiunilor de gheata se pot inregistra cresteri artificiale de niveluri, mai insemnate pe raurile mici din bazinele Trotusului (jud. BC), Putnei (jud. VN), Barladului (jud. VS, GL, VN) si Prutului inferior (jud. VS, GL), avertizeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodrarire a Apelor.

Potrivit unei avertizari a Administratiei Nationale de Meteorologie, astazi va ninge in cea mai mare parte a Transilvaniei si Olteniei, precum si in nordul Moldovei. La munte ninsoarea va fi temporar viscolita, iar in masivele Fagaras, Bucegi si in zona Carpatilor de Curbura, stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei precipitatiile vor fi predominant sub forma de ploaie, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, iar vantul se va intensifica atingand viteze de 50...55 km/h si temporar, pe litoral, peste 70 km/h.

In aceste conditii, e posibil sa apara fenomenul de baltire, mai ales pe solele unde nu s-au realizat santuri sau rigole de scurgere a apei. Iata recomandarile Agroromania.ro pentru prevenirea si administrarea situatiilor in care apare fenomenul de baltire (stagnare) a apei.

Ce temperaturi se vor inregistra pana pe 13 februarie?

Potrivit buletinului saptamanal al ANM, temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 0...11 grade Celsius, in primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...9 grade Celsius şi -6...5 grade Celsius, in restul intervalului, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maxima a aerului se va situa intre -3...13 grade Celsius, la nivelul intregii tari, exceptand Dobrogea, unde valorile termice pot fi mai ridicate. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -10...8 grade Celsius, in majoritatea zonelor de cultura, posibil mai scazute in depresiuni, producandu-se inghet la sol.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton