Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVA in negocieri cu tarile arabe in vederea demararii exporturilor de carcase de ovine

ansva-in-negocieri-cu-tarile-arabe-in-vederea-demararii-exporturilor-de-carcase-de-ovine

Exporturile au fost restrictionate de partenerii arabi in urma aparitiei focarelor de Boala limbii albastre.


Exportul de animale in tari terte nu a fost restrictionat de catre ANSVSA, ci de catre anumite state precum Arabia Saudita, Iordania etc. In aceasta perioada, ANSVSA negociaza cu oficiali din mai multe tari arabe demararea, in cel mai scurt timp, a exportului de carcase de ovine', precizeaza sursa citata.

Potrivit ANSVSA, comertul cu animale pe piata Uniunii Europene este permis, in conditiile respectarii reglementarilor specifice: animalele sa nu prezinte semne de boala, destinatia acestora este abatorizarea si este obtinut acordul serviciilor veterinare din respectivul stat membru.

In Romania, in urma evolutiei focarelor de 'Boala a limbii albastre' si a localizarii lor geografice, teritoriul tarii a fost impartit in zone de control (20 km in jurul focarelor) restul fiind zone de protectie.
Miscarea animalelor in interiorul acestor zone este permisa, intre zonele de control si cele de protectie, cu respectarea anumitor conditii. Aceste masuri vor fi mentinute pana cand se vor inregistra temperaturi medii de sub 10 grade Celsius, timp de 3 zile consecutiv, conditii in care insectele hematofage care transmit boala devin inactive, subliniaza autoritatea sanitara veterinara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Primul caz de Boala limbii albastre a fost diagnosticat, in Romania, in data de 22 august, in judetul Buzau. Aceasta boala este produsa de un virus care afecteaza rumegatoarele si se transmite doar prin intepatura unor insecte hematofage si nu prin contact direct intre animale. Boala nu se transmite la om prin contactul direct cu animalul bolnav.
Prevenirea bolii se face prin dezinsectii periodice, pentru a distruge insectele hematofage care transmit boala.

Proprietarii de animale au obligatia sa anunte imediat medicul veterinar de aparitia unor semne de boala la animale, a cazurilor de moarte suspecta sau despre taierile de necesitate.
Avand in vedere evolutia 'Bolii limbii albastre' pe teritoriul Romaniei si restrictiile asupra miscarii impuse animalelor din speciile receptive, ANSVSA a dispus, in cadrul planului de masuri pentru bluetongue, inchiderea tuturor targurilor de animale de pe teritoriul tarii, pana in data de 5 octombrie 2014.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016