ANSVSA: Recomandari pentru pastrarea alimentelor in perioadele caniculare
Publicat la data de 27 Iun. 2013 in:
Diverse ANSVSA a facut cateva precizari, printr-o informare de presa, privind pastrarea sau prepararea alimentelor in perioadele cu temperaturi ridicate. Agentia atentioneaza ca in aceasta perioada caniculara exista un risc ridicat de alterare a alimentelor si a aparitiei de toxiinfectii alimentare.
In acest scop, ANSVSA ii sfatuieste pe consumatori sa respecte cateva reguli simple, dar eficiente:
- sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;
- odata cumparate, produsele de origine animala trebuie sa fie pastrate in frigider;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
- alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider, sa fie ambalate separat si mentinute in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite;
- produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi preparate sau consumate ulterior;
- indepartati alimentele alterate, sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;
- spalati bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.
De asemenea, fiecare Directie Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor se va asigura ca, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, agentii economici vor respecta:
- evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare;
- verificarea conditiilor de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala in toate unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si, in mod special, a produselor perisabile (carne preparata si carne tocata, peste, oua, lapte si produse din lapte);
- confiscarea, denaturarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii;
- interzicerea transportului produselor alimentare, in cazul neasigurarii temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific;
- interzicerea comercializarii si punerii in consum a carnurilor care nu au fost inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Prima platforma dedicata brokerilor de asigurare
Agra Asigurari anunta lansarea platformei dedicate brokerilor pentru emiterea politelor agricole, potrivit unui comunicat. Acest program va contribui la eficientizarea procesului de emitere a politelor de asigurare, punand la dispozitie o gestiune eficienta a clientilor si un proces de lucru care el... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>