Publicat in: Diverse
ANSVSA: Recomandari pentru pastrarea alimentelor in perioadele caniculare
ANSVSA a facut cateva precizari, printr-o informare de presa, privind pastrarea sau prepararea alimentelor in perioadele cu temperaturi ridicate. Agentia atentioneaza ca in aceasta perioada caniculara exista un risc ridicat de alterare a alimentelor si a aparitiei de toxiinfectii alimentare.
In acest scop, ANSVSA ii sfatuieste pe consumatori sa respecte cateva reguli simple, dar eficiente:

- sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
- odata cumparate, produsele de origine animala trebuie sa fie pastrate in frigider; 
 
- alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider, sa fie ambalate separat si mentinute in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite;
 
- produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi preparate sau consumate ulterior;
 
- indepartati alimentele alterate, sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;
 
- spalati bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.
 
De asemenea, fiecare Directie Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor se va asigura ca, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, agentii economici vor respecta:
 
- evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare;
 
- verificarea conditiilor de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala in toate unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si, in mod special, a produselor perisabile (carne preparata si carne tocata, peste, oua, lapte si produse din lapte);
 
- confiscarea, denaturarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii;
 
- interzicerea transportului produselor alimentare, in cazul neasigurarii temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific;
 
- interzicerea comercializarii si punerii in consum a carnurilor care nu au fost inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.






Sursa foto: www.sxc.hu

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Deficitul in comertul cu produse alimentare s-a mentinut pe parcursul anului trecut
Deficitul in comertul cu produse alimentare s-a mentinut pe parcursul anului trecut
Romania s-a mentinut pe deficit in comertul cu produse agroalimentare dupa primele trei trimestre...
Deficitul in comertul cu produse alimentare s-a mentinut si la finalul primelor trei trimestre din 2016
Deficitul in comertul cu produse alimentare s-a mentinut si la finalul primelor trei trimestre din 2016
Romania s-a mentinut pe deficit in comertul cu produse agroalimentare dupa primele trei trimestre...
Produse alimentare cu E-coli depistate de inspectorii ANSVSA
Produse alimentare cu E-coli depistate de inspectorii ANSVSA
In perioada 05 - 16 septembrie 2016, in cadrul Planului National de Control al alimentelor,...
Romania, din nou pe excedent in comertul cu produse alimentare
Romania, din nou pe excedent in comertul cu produse alimentare
Excedentul comercial al schimburilor de produse agroalimentare din primele noua luni ale anului...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016