ANSVSA: Recomandari pentru pastrarea alimentelor in perioadele caniculare
Publicat la data de 27 Iun. 2013 in:
Diverse ANSVSA a facut cateva precizari, printr-o informare de presa, privind pastrarea sau prepararea alimentelor in perioadele cu temperaturi ridicate. Agentia atentioneaza ca in aceasta perioada caniculara exista un risc ridicat de alterare a alimentelor si a aparitiei de toxiinfectii alimentare.
In acest scop, ANSVSA ii sfatuieste pe consumatori sa respecte cateva reguli simple, dar eficiente:
- sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;
- odata cumparate, produsele de origine animala trebuie sa fie pastrate in frigider;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
- alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider, sa fie ambalate separat si mentinute in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite;
- produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi preparate sau consumate ulterior;
- indepartati alimentele alterate, sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;
- spalati bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.
De asemenea, fiecare Directie Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor se va asigura ca, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, agentii economici vor respecta:
- evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare;
- verificarea conditiilor de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala in toate unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si, in mod special, a produselor perisabile (carne preparata si carne tocata, peste, oua, lapte si produse din lapte);
- confiscarea, denaturarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii;
- interzicerea transportului produselor alimentare, in cazul neasigurarii temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific;
- interzicerea comercializarii si punerii in consum a carnurilor care nu au fost inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>