Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA: Recomandari pentru pastrarea alimentelor in perioadele caniculare

ansvsa-recomandari-pentru-pastrarea-alimentelor-in-perioadele-caniculare

ANSVSA a facut cateva precizari, printr-o informare de presa, privind pastrarea sau prepararea alimentelor in perioadele cu temperaturi ridicate. Agentia atentioneaza ca in aceasta perioada caniculara exista un risc ridicat de alterare a alimentelor si a aparitiei de toxiinfectii alimentare.


In acest scop, ANSVSA ii sfatuieste pe consumatori sa respecte cateva reguli simple, dar eficiente:

- sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;
 
- odata cumparate, produsele de origine animala trebuie sa fie pastrate in frigider; 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte bine...

Oferta Speciala
valabila 48h
- alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider, sa fie ambalate separat si mentinute in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite;
 
- produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi preparate sau consumate ulterior;
 
- indepartati alimentele alterate, sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;
 
- spalati bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.
 
De asemenea, fiecare Directie Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor se va asigura ca, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, agentii economici vor respecta:
 
- evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare;
 
- verificarea conditiilor de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala in toate unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si, in mod special, a produselor perisabile (carne preparata si carne tocata, peste, oua, lapte si produse din lapte);
 
- confiscarea, denaturarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii;
 
- interzicerea transportului produselor alimentare, in cazul neasigurarii temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific;
 
- interzicerea comercializarii si punerii in consum a carnurilor care nu au fost inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.






Sursa foto: www.sxc.hu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA: Recomandari pentru pastrarea alimentelor in perioadele caniculare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Scaderea treptata sau brusca a insusirilor superioare de soi (vitalitate, vigurozitate, productivita ...

Stratul extern al scoartei copacilor batrani care este format din tesuturi moarte. In timp acestea s ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016