Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA demarat controalele premergatoare sarbatorii Pastelui

ansvsademarat-controalele-premergatoare-sarbatorii-pastelui

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel national, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure.


La aceste actiuni vor participa toti medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si a circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).
 
Controalele urmaresc respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica.
 
Fiecare DSVSA judeteana a stabilit un program de lucru pentru perioada 01.04.2019 – 01.05.2019, in baza caruia medicii veterinari vor efectua controale si verificari ale modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare, in obiectivele supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, in perioada 01.04.2019 – 01.05.2019 este asigurata permanenta la nivelul DSVSA, inclusiv in zilele de sambata si duminica. La sediul acestora vor fi afisate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor. Aceste informatii vor fi postate si pe site-ul fiecarei DSVSA judetene.
 
Avand in vedere confirmarea scrapiei in mai multe judete, este monitorizata circulatia pe teritoriul national a ovinelor si caprinelor destinate sacrificarii, respectiv a intregului traseu de la ferme  sau exploatatii de origine catre abatoare autorizate sanitar veterinar.
 
In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica.
 
Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene sau locale, in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati.
 
In cazul in care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constata ca nu sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in functie de gravitatea abaterilor constatate medicii veterinari vor suspenda activitatea unitatii respective pana la remedierea tuturor deficientelor, vor aplica sanctiuni, sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sanatatea cetatenilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016