Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anumite animale deja nu se mai pot adapta schimbarilor climatice

anumite-animale-deja-nu-se-mai-pot-adapta-schimbarilor-climatice

Anumite animale, precuma caprioarele sau cotofenele, deja nu se mai pot adapta schimbarilor climatice si sufera din ce in ce mai mult.


Desi anumite specii dezvolta mecanisme de adaptare la cresterea temperaturilor, o noua cercetare sugereaza ca aceste modificari nu se petrec intr-un ritm care sa garanteze persistenta anumitor populatii de vietuitoare.
 
Populatiile care traiesc in Europa de caprioare, o anumita specie de vrabie, garia si cotofana se afla printre vietuitoarele aflate in pericol.
 
Analiza publicata in revista Nature Communications sugereaza ca anumite momente din ciclul vietii (fenologie), precum migratia si reproducerea, sunt nesincronizate cu conditiile climatice actuale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cercetatorii sustin ca animalele se pot adapta modificand elemente din fenologia lor dar doar daca exista suficienta variatie genetica in comportamentul si dezvoltarea acestora.
 
Echipa de cercetatori a analizat 10.090 de rezumate ale unor articole stiintifice si a extras date din 71 de studii publicate referitoare la 17 specii din 13 tari pentru a evalua raspunsurile animalelor la schimbarile climatice, acordand o atentie deosebita pasarilor.
 
"Cercetarea noastra pune accentul pe studiul pasarilor intrucat nu au existat date suficiente referitoare la alte populatii", a spus autoarea principala a studiului, Viktoriia Radchuk, de la Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW) din Germania.
 
"Am demonstrat ca in zone de clima temperata temperaturile in crestere sunt asociate cu modificarea momentului evenimentelor biologice la date anterioare".
 
"Acest lucru sugereaza ca speciile pot ramane in habitatul lor, afectat de incalzirea globala, atata timp cat se pot adapta suficient de rapid pentru a face fata schimbarilor climatice", a precizat coautorul studiului, Steven Beissinger, profesor la Universitatea din California Berkeley.
 
"Lucru putin probabil intrucat chiar si populatiile care trec prin schimbari adaptative realizeaza acest lucru intr-un ritm care nu le garanteaza persistenta", a mentionat un alt autor al studiului, Alexandre Courtiolm, din cadrul Leibniz-IZW.
 
Potrivit cercetatorilor, o preocuparea majora a fost ca analiza sa includa in mod predominant specii comune si foarte raspandite cu ar fi pitigoiul mare, muscarul negru, cotofana - recunoscute pentru abilitatea relativ buna de a face fata incalzirii globale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016