APIA: Controalele privind Campania 2020, finalizate de-abia in octombrie
Publicat la data de 25 Aug. 2020 in:
Diverse Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca toate controalele privind Campania 2020 vor fi finalizate de-abia in octombrie.
"Din cauza conditiilor determinate de raspandirea pandemiei Covid-19, perioadele de depunere a cererilor de plata, precum si a activitatilor subsecvente acestora, au fost decalate, insa termenul de finalizare a controalelor pe teren este de cel tarziu pana la data de 15 octombrie, cu exceptia controalelor pentru cerintele/obligatiile specifice, care se vor efectua in iarna sau in primavara anului urmator", precizeaza institutia, intr-un comunicat.
Potrivit sursei citate, in afara controalelor efectuate de catre inspectorii APIA, si alte institutii efectueaza actiuni specifice.
Astfel, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) initiaza controale pentru cerintele legale in materie de gestionare in domeniile "Identificarea si inregistrarea animalelor", "Sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor", si "Bunastarea animalelor", precum si controalele specifice pentru Masura 14 - Bunastarea animalelor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) efectueaza controalele pentru verificarea standardului SMR10 - Introducerea pe piata a produselor de protectie a plantelor, in timp ce Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ) verifica respectarea de catre fermieri a conditiilor privind ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine si sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, precum si controalele specifice pentru pachetul 8 - Cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon - din cadrul Masurii 10.
"Efectuarea controlului pe teren reprezinta o cerinta obligatorie impusa de legislatia comunitara si o etapa premergatoare efectuarii platilor finale. Totodata, subliniem faptul ca orice fermier care solicita sprijin financiar din fonduri europene si nationale trebuie sa respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea lor. Respectarea eco-conditionalitatii este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plata si pe cele care nu mai sunt folosite in scopul productiei", se arata in comunicatul citat.
APIA mentioneaza ca se bazeaza pe colaborarea si sprijinul fermierilor.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
De ce sa mizezi anul viitor pe o afacere cu aronia
In contextul interesului crescut pentru produsele naturale, cultivarea aroniei in sistem ecologic poate genera profituri substantiale fermierilor care ingrijesc plantatia corespunzator. Produsele pe baza de aronia si fructele comercializate pe piata din Romania au preturi destul de ridicate si sunt ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>