Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicatia mobila care permite un control total al fermei

aplicatia-mobila-care-permite-un-control-total-al-fermei

Aceasta este deja folosita de zeci de fermieri din tara si din strainatate, creatorii sai spunand ca in ferma proprie, consumul de motorina a scazut cu 20 la suta prin utilizarea aplicatiei.


 Fermierul oltean Stefan Stanescu a reusit, impreuna cu varul sau IT-ist, Mihai Stanescu, sa creeze aplicatia Agriso, care permite controlul total asupra fermei, lucru important in dezvoltarea unui business agricol.
 
Aplicaţia Agriso a luat nastere in ferma de peste 3.500 de hectare de la Visina, cand IT-istul si fermierul au incercat sa gaseasca solutii pentru un management de calitate al exploatatiei. Ei au constatat ca un astfel de produs nu se gaseste pe piata, asa ca s-au vazut nevoiti sa creeze unul de la zero.
 
Astfel, au fost montate dispozitive GPS pe toate utilajele, au fost integrate solele in aplicatie, pentru ca fermierul sa stie in timp real ce se intampla in ferma sa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Stefan Stanescu spune ca dupa introducerea aplicatiei Agriso, in ferma de la Visina, consumul de motorina a scazut cu 20 la suta. Mai mult de atat, aplicatia este permanent imbunatatita in ferma din judet.
 
Tanarul manager de ferma spune ca aplicaţia Agriso a luat nastere din necesitate, pentru ca a vrut permanent sa stie ce se intampla pe cele 270 de parcele pe care le detine. Stefan Stanescu spune ca aceasta aplicaţie, ce cucereste noi pieţe de pe mapamond, ajuta fermele sa obtina productii mai mari.
 
„Agricultura şi tehnica incep sa se imbine din ce in ce mai bine. Aplicaţia Agriso ajuta foarte mult fermele sa obtina productii mai mari si sa scada costurile. Nu mai pot merge una fara alta de acum inainte, pentru ca presiunea pe preturi este foarte mare de la an la an si atunci fermierii trebuie sa gaseasca noi solutii sa devina mai eficienti pe preturile deja mici. Singurele variante vor fi aceste solutii tehnologice, care ii vor ajuta sa aiba sub control ferma”, a spus Stanescu.
 
Aplicatia permite un control total asupra fermei. Administratorul acesteia poate vedea exact suprafetele agricole, cum lucreaza utilajele in timp real, viteza cu care lucreaza. Se poate vedea consumul de motorina pe fiecare operatiune in parte si chiar daca operatiunea este rentabila sau nu.
 
Tot cu ajutorul aplicaţiei Agriso, administratorul fermei de la Visina face scanari din satelit sau din drona, fiind astfel identificate zonele cu probleme.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016