Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Argentina, de acord cu graul modificat genetic

argentina-de-acord-cu-graul-modificat-genetic

Argentina devine oficial prima tara din lume care este de acord cu graul modificat genetic.


"Este vorba despre prima aprobare in lume” a unui grau modificat genetic, a carui particularitate este ca aceea ca este tolerant la seceta, a anuntat intr-un comunicat joi Consiliul National argentinian de Cercetare Stiintifica si Tehnica (CONICET).
 
Insa, ”pentru a fi comercializat in Argentina, el trebuie sa fie aprobat de Brazilia, principala si istorica piata a graului argentinian”, subliniaza acest organism din subordinea Guvermului.
 
In 2019, 45% din cele 11,3 milioane de tone de grau exportate de Argentina au fost vandute Braziliei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Celelalte piete principale sunt Indonezia, Chile si Kenya.
 
Dezvoltarea acestui grau rezistent la seceta este rezultatul unei colaborari public-privat de peste 15 ani intre societatea argentiniana Bioceres si un grup de cercetare de la Universitatea Nationala Litoral (UNL). Grupul, condus de catre dr. Raquel Chan, a reutit sa izoleze o gena rezistenta la seceta si sa o inoculeze in grau, soia sau porumb.
 
Pana acum, cercetarea se lovea de complexitatea genomului graului.
 
"Ministerul argentinian al Agriculturii a aprobat graul care incorporeaza tehnologia HB4 a intreprinderii noastre in productie si consum”, si-a exprimat satisfactia, intr-un comunicat, Bioceres, care subliniaza ca Argentina devine astfel ”prima tara din lume” care adopta aceasta tehnologie.
 
Varietatile de grau HB4 sunt dezvoltate de catre Trigall Genetics, un joint-venture intre Bioceres si societatea franceza Florimond Desprez, unul dintre liderii mondiali ai geneticii graului.
 
Grupul Florimond Desprez, cu sediul in nordul Frantei, unde are 1.155 de salariati, se prezinta ca ”obtinatorul unor varietati si productor de seminte care raspund asteptarilor sectorului marilor culturi”. El este prezent in 65 de tari si detine 35 de filiale in strainatate, intre care una in Argentina din 2012.
 
In loturile de productie si testele pe camp realizate in ultimii zece ani, varietatile graului HB4 au aratat o imbunatatire a randamentului cu o medie de 20% in caz de seceta.
 
"Trebuie, acum, sa convinegem lumea ca este foarte buna si foarte capabila sa genereze piete pentru acest grau, care reprezinta o evolutie tehnologica”, declara directorul general al Bioceres, Federico Trucco, in cotidianul argentinian Clarin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016