Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASFOR: Sectorul forestier predictibil are nevoie de finantare

asfor-sectorul-forestier-predictibil-are-nevoie-de-finantare

Timp de 30 de ani sectorul forestier traverseaza o nesfarsita tranzitie, unde lipsa intelegerii, a viziunii si a unui consens cat mai larg asupra principiilor de dezvoltare a politicii forestiere nationale a condus doar spre deservicii si complicatii, conform Asociatiei Forestierilor din Romania.

Avand in vedere legile nerespectate asupra taierilor si operatorii economice ce nu au beneficiat de vreun spijin, sectorul forestier este in declin. "Cata vreme legile sunt scrise doar pentru "a da bine" la un public indoctrinat cu tema taierilor ilegale si nu se bazeaza pe principii si pe o strategie coerenta, cata vreme operatorii economici din domeniul forestier nu au avut pana acum niciun sprijin pentru dezvoltare, nu putem vorbi de predictibilitate", se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Forestierilor din Romania, transmis AGERPRES.
 
In sens peiorativ, in ultimii 30 de ani ne-am bucurat de o constanta "lipsa de predictibilitate si de transparenta", unde bruma de transparenta castigata cu greu este amenintata la fiecare propunere de modificare a unor acte normative. Acolo unde sistemul ascunde prin legi transparenta si normalitatea nu se poate introduce predictibilitatea. "Cel mai ingrijorator aspect este faptul ca politicile actuale nu vizeaza obtinerea unor rezultate concrete, ci respectarea unor proceduri greoaie, neconcludente, care nu tintesc eficienta si care presupun sarcini administrative, adesea inutile, ce alimenteaza spirala greselilor", subliniaza ASFOR. Asociatia vrea sa reseteze acest cadru, sa pastreze principiile durabile din silvicultura romaneasca, pe care sa le completeze cu eficienta si noile concepte de bioeconomie si dezvoltare durabila, in care pilon central sa fie individul, adica: arborele (padurea) si forestierul (comunitatea). "Urmatorii ani sunt critici, iar reinstalarea predictibilitatii poate fi facuta prin finantare, formare profesionala, dotarea cu utilaje moderne si dezvoltarea infrastructurii forestiere", precizeaza ASFOR.
 



Proiectul de Strategie Nationala Forestiera

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Asociatia Forestierilor din Romania a gazduit la Busteni, sambata, un dialog intre operatorii economici din sectorul forestier si de prelucrare a lemnului din Romania, reprezentantii Ministerului Mediului, RNP Romsilva si mediului universitar.
 
Invitatii au sustinut necesitatea constructiei predictibile si echilibrate din punct de vedere economic, social si de mediu a sectorului forestier, conform interventiilor acestora. Proiectul de Strategie Nationala Forestiera va cuprinde toate aceste directii pe care se poate consolida un viitor mai bun pentru acest sector. Avand in vedere ca sursele nationale vitale ale Romaniei sunt padurea si lemnul, acestea ar trebui protejate si finantate.
 
Sunt rugati ca toti cei din domeniu sa actioneze pentru transparenta, normalitate, corectitudine, specializare, comunicare, implicare, promovare, colaborare, echilibru si incluziune. ASFOR face acest apel cu certitudinea ca impreuna se pot realiza schimbari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016