Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Daca anul trecut, 15% dintre vinurile evaluate au obtinut 5 stele, anul acesta procentul este de 18%.
Vinurile ce vor fi incluse in cel de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, realizat de Marinela Ardelean, specialist in enogastronomie, ce va aparea la sfarsitul anului, au fost jurizate de experti internationali, intre 24-26 august, la Valea Verde Retreat, in satul Cund, judetul Mures.
Un juriu format din experti internaţionali a evaluat, saptamana trecuta, 294 de vinuri, dintre care 228 din Romania şi 66 din Republica Moldova. Dintre acestea, 90 de vinuri au obtinut 3 stele (70 din Romania si 20 din Republica Moldova), 152 de vinuri au obtinut 4 stele (119 din Romania si 33 din Republica Moldova) si 52 de vinuri au obtinut 5 stele (39 din Romania si 13 din Republica Moldova).
Daca anul trecut, 15% dintre vinurile evaluate au obtinut 5 stele, anul acesta procentul este de 18%.
„A crescut remarcabil calitatea vinurilor din soiuri autohtone. Anul trecut doar un vin 100% Feteasca Neagra a obtinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagra, dintr-un total de 15 vinuri, au obtinut 5 stele”, a remarcat Marinela Ardelean, presedintele juriului si autoarea ghidului „The Wine Book of Romania”.
Jurizarea, care a avut loc intre 24 si 26 august 2016, la Valea Verde Retreat, in satul Cund, judetul Mureş, reprezinta una dintre etapele realizarii celui de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, ce va aparea la sfarsitul acestui an.
Proiectul, finantat exclusiv din fonduri private, a fost initiat anul trecut si a culminat cu aparitia, in luna mai a acestui an, a primului volum al ghidului. In perioada aprilie - august 2016, Marinela Ardelean a vizitat majoritatea cramelor din Romania si Republica Moldova si a degustat personal toate vinurile ce au intrat in jurizare.
De la fiecare producator in parte, autoarea ghidului a ales cel mult cinci etichete pentru vinurile tinere si maximum patru etichete pentru vinurile de peste zece ani.
Noutatea absoluta fata de primul volum al ghidului a fost introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” in Romania şi „divin” in Republica Moldova). Au fost degustate si notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova si 3 din Romania.
Pentru ca procesul de evaluare sa fie obiectiv si transparent, reprezentantii producatorilor nu au avut acces la locul de desfasurare a jurizarii. Membrilor juriului le-au fost dezvaluite doar anul de recolta al vinurilor si numele soiurilor.
Ghidul „The Wine Book of Romania” este un instrument complex de cunoastere si clasificare a vinurilor de top din Romania si Moldova, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti si importatori.
Un juriu format din experti internaţionali a evaluat, saptamana trecuta, 294 de vinuri, dintre care 228 din Romania şi 66 din Republica Moldova. Dintre acestea, 90 de vinuri au obtinut 3 stele (70 din Romania si 20 din Republica Moldova), 152 de vinuri au obtinut 4 stele (119 din Romania si 33 din Republica Moldova) si 52 de vinuri au obtinut 5 stele (39 din Romania si 13 din Republica Moldova).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Daca anul trecut, 15% dintre vinurile evaluate au obtinut 5 stele, anul acesta procentul este de 18%.
„A crescut remarcabil calitatea vinurilor din soiuri autohtone. Anul trecut doar un vin 100% Feteasca Neagra a obtinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagra, dintr-un total de 15 vinuri, au obtinut 5 stele”, a remarcat Marinela Ardelean, presedintele juriului si autoarea ghidului „The Wine Book of Romania”.
Jurizarea, care a avut loc intre 24 si 26 august 2016, la Valea Verde Retreat, in satul Cund, judetul Mureş, reprezinta una dintre etapele realizarii celui de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, ce va aparea la sfarsitul acestui an.
Proiectul, finantat exclusiv din fonduri private, a fost initiat anul trecut si a culminat cu aparitia, in luna mai a acestui an, a primului volum al ghidului. In perioada aprilie - august 2016, Marinela Ardelean a vizitat majoritatea cramelor din Romania si Republica Moldova si a degustat personal toate vinurile ce au intrat in jurizare.
De la fiecare producator in parte, autoarea ghidului a ales cel mult cinci etichete pentru vinurile tinere si maximum patru etichete pentru vinurile de peste zece ani.
Noutatea absoluta fata de primul volum al ghidului a fost introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” in Romania şi „divin” in Republica Moldova). Au fost degustate si notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova si 3 din Romania.
Pentru ca procesul de evaluare sa fie obiectiv si transparent, reprezentantii producatorilor nu au avut acces la locul de desfasurare a jurizarii. Membrilor juriului le-au fost dezvaluite doar anul de recolta al vinurilor si numele soiurilor.
Ghidul „The Wine Book of Romania” este un instrument complex de cunoastere si clasificare a vinurilor de top din Romania si Moldova, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti si importatori.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News