Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barjele ce transporta cereale pe Dunare si-ar putea intrerupe activitatea pana la primavara

barjele-ce-transporta-cereale-pe-dunare-si-ar-putea-intrerupe-activitatea-pana-la-primavara

Nivelul scazut al Dunarii, un factor ce a influentat negativ exporturile de cereale din state precum Ungaria, Romania si Serbia, se poate mentine astfel pana la primavara – si asta chiar in perioada in care ploaia a reinviat comertul cu barje de pe Rin.


Ploile care au cazut in Germania si in Elvetia au adus "o vizibila imbunatatire" a transportului de cereale pe fluviul Rin, unde barjele fusesera fortate sa se deplaseze la doar 30-50% din capacitate pentru a evita sa se impotmoleasca, a decalarat Jaime Nolan de la filiala europeana a FCStone.

Rinul este o ruta-cheie pentru transportul cerealelor din Germania, cel de-al doilea producator al Uniunii Europene, catre nord-vest spre Olanda si porturile sale la mare.

Insa in ceea ce priveste Dunarea, surse citate de Agrimoney spun ca "activitatea este inca intrerupta", mai mult de 100 de cargoboturi fiind blocate in Serbia.

Ploile din bazinul Dunarii - Austria, Ungaria, Romania si Slovacia, au fost insuficiente pentru a crea perspective optimiste pentru transportul pe Dunare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Nivelul scazut al apelor blocheaza exporturile de cereale de sezon nu numai din Serbia, dar si din Ungaria, Romania si Bulgaria. Comerciantii sarbi nu reusesc sa livreze principala marfa agricola de export, porumbul, cumparatorilor internationali si navelor care asteapta in portul Constanta.

Beneficiarii crizei

Astfel, potrivit unui raport al Belgradului, seceta a injumatatit exporturile sarbe de porumb si a micsorat pretul cerealelor pana la echivalentul a 200 $ / tona de porumb la bursa de marfuri Novi Sad, de la 328 $ / tona cat era inregistrat in luna iulie.

Cei care beneficiaza de pe urma problemei legate de transportul pe fluviu sunt, pe de o parte transportatorii rutieri, iar pe de alta parte tari precum Marea Britanie, care a fost solicitata sa furnizeze marfa in locul partenerilor obisnuiti.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016