Publicat in: Diverse
Berarii Romaniei anunta o crestere cu 3% a pietei berii
Consumul national la nivelul anului tecut a ajuns la 16,6 milioane de hectolitri, remarcandu-se si un salt important pe segmentul berii fara alcool
Pe parcursul anului anterior, consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 de litri, in timp ce, in functie de tipul de ambalaj preferat, consumatorii au ales cu preponderenta berea la PET (45,57% din total), urmat de ambalajul de sticla - cu 28,45% din total, doza de aluminiu (20,58%) si butoi (3,41%).
 
Datele asociatiei Berarii Romaniei arata ca sticla si-a continuat trendul ascendent si in 2018, ponderea sa crescand in total cu 3,65 puncte procentuale, in ultimii patru ani. Totodata, berea ambalata la doza a crescut, anul trecut, cu 2,38 puncte procentuale, in timp de ambalajul PET a consemnat o scadere se 3,37 puncte procentuale, iar pe ultimii patru ani, diminuarea a atins 5,83 puncte procentuale.
 
In ceea ce priveste tipul de bere consumat in 2018, cea de tip lager a dominat preferintele romanilor, cu o pondere de 93,61%. In aceeasi ierarhie, mixurile de bere si berile aromatizate au detinut o pondere de 2,27% din total, categoria de specialitati (bere neagra, nepasteurizata, alba, ale, rosie etc.) si-a adjudecat 2,25% din piata, iar berea fara alcool un procent de 1,87%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La capitolul cresterilor importante raportate pe segmente, mixurile de bere si berile aromatizate au crescut cu 8,23%, in timp ce berea fara alcool a avut un salt de 30%, fata de anul 2017.
 
„Stim ca romanii iubesc berea berea si cunoastem apetitul romanilor pentru inovatie, pentru gusturi noi. Vedem aparitia berilor craft, care reprezinta un suflu nou pentru industrie. Sustinem craft-ul si aparitia noilor producatori de bere. Credem ca berea craft ajuta la intinerirea produsului. Astept inca 15 ani de acum inainte in care sa avem aceeasi colaborare si consistenta din partea autoritatilor”, a declarat, Lucian Ghinea, presedintele asociatiei Berarii Romaniei.
 
La nivel general, piata berii din Romania s-a majorat cu 3%, in cursul anului trecut, pana la un volum de 16,6 milioane de hectolitri. Pe piata nationala de profil, datele releva faptul ca numarul producatorilor de bere a crescut, in 2018, la 56, de la 39 cati erau cu un an in urma.
 
Anul trecut, importurile de bere au crescut cu 0,07 milioane de hectolitri, pana la 0,54 milioane de hectolitri, dar cu toate acestea ponderea productiei locale de bere a ramas la circa 97% din consumul intern. In acelesi timp,  exporturile de bere aproape s-au dublat fata de importuri, pastrandu-se insa la un nivel redus, de doar 0,54 milioane de hectolitri.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Reprezentantii producatorilor de bere solicita sprijin pentru materia prima utilizata
Reprezentantii producatorilor de bere solicita sprijin pentru materia prima utilizata
Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la o intalnire de lucru...
Memorandum de cooperare intre MADR si Institutul National de Statistica
Memorandum de cooperare intre MADR si Institutul National de Statistica
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut o intalnire la sediul...
Producatorii de bere cer tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste aplicarea accizei
Producatorii de bere cer tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste aplicarea accizei
Producatorii de bere din Romania solicita un tratament nediscriminatoriu aplicat bauturilor...
Adeverintele necesare pentru CNDP bovine se elibereaza gratuit de catre medicii veterinari
Adeverintele necesare pentru CNDP bovine se elibereaza gratuit de catre medicii veterinari
Conform OMADR  920/2013 (Monitorul Oficial nr. 581 din 12 septembrie 2013), unul dintre...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016