Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Berarii Romaniei anunta o crestere cu 3% a pietei berii
Consumul national la nivelul anului tecut a ajuns la 16,6 milioane de hectolitri, remarcandu-se si un salt important pe segmentul berii fara alcool
Pe parcursul anului anterior, consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 de litri, in timp ce, in functie de tipul de ambalaj preferat, consumatorii au ales cu preponderenta berea la PET (45,57% din total), urmat de ambalajul de sticla - cu 28,45% din total, doza de aluminiu (20,58%) si butoi (3,41%).
Datele asociatiei Berarii Romaniei arata ca sticla si-a continuat trendul ascendent si in 2018, ponderea sa crescand in total cu 3,65 puncte procentuale, in ultimii patru ani. Totodata, berea ambalata la doza a crescut, anul trecut, cu 2,38 puncte procentuale, in timp de ambalajul PET a consemnat o scadere se 3,37 puncte procentuale, iar pe ultimii patru ani, diminuarea a atins 5,83 puncte procentuale.
In ceea ce priveste tipul de bere consumat in 2018, cea de tip lager a dominat preferintele romanilor, cu o pondere de 93,61%. In aceeasi ierarhie, mixurile de bere si berile aromatizate au detinut o pondere de 2,27% din total, categoria de specialitati (bere neagra, nepasteurizata, alba, ale, rosie etc.) si-a adjudecat 2,25% din piata, iar berea fara alcool un procent de 1,87%.
La capitolul cresterilor importante raportate pe segmente, mixurile de bere si berile aromatizate au crescut cu 8,23%, in timp ce berea fara alcool a avut un salt de 30%, fata de anul 2017.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Stim ca romanii iubesc berea berea si cunoastem apetitul romanilor pentru inovatie, pentru gusturi noi. Vedem aparitia berilor craft, care reprezinta un suflu nou pentru industrie. Sustinem craft-ul si aparitia noilor producatori de bere. Credem ca berea craft ajuta la intinerirea produsului. Astept inca 15 ani de acum inainte in care sa avem aceeasi colaborare si consistenta din partea autoritatilor”, a declarat, Lucian Ghinea, presedintele asociatiei Berarii Romaniei.
La nivel general, piata berii din Romania s-a majorat cu 3%, in cursul anului trecut, pana la un volum de 16,6 milioane de hectolitri. Pe piata nationala de profil, datele releva faptul ca numarul producatorilor de bere a crescut, in 2018, la 56, de la 39 cati erau cu un an in urma.
Anul trecut, importurile de bere au crescut cu 0,07 milioane de hectolitri, pana la 0,54 milioane de hectolitri, dar cu toate acestea ponderea productiei locale de bere a ramas la circa 97% din consumul intern. In acelesi timp, exporturile de bere aproape s-au dublat fata de importuri, pastrandu-se insa la un nivel redus, de doar 0,54 milioane de hectolitri.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura