Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bilanţul schemelor de sprijin acordate sectorului vegetal

Subventii agricultura 2011. Bilantul schemelor de sprjin acordate in cultura mare, subventia pe suprafata, CAT ESTE SUBVENTIA PE HECTAR IN 2011


Pentru sectorul vegetal au fost promovate sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune prevăzute de Regulamentele comunitare a căror aplicare se continuă până în anul 2013. Astfel, potrivit unui comunicat al MADR, politicile in sectorul vegetal s-au concretizat in absorbţia fondurilor comunitare alocate, prin aplicarea schemelor de plăţi pe suprafaţă, al căror cuantum a fost de 131 euro/ha în anul 2010, faţă de 115 euro/ha în anul 2009.
Plata unică pe suprafaţă (SAPS) este de 80,36 euro/ha. Plăţile naţionale complementare directe (CNDP) sunt 50,64 euro/ha. TOTAL sprijin subventii 2010 = 131 euro/ha
În agricultura ecologică se acordă un ajutor specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică acordat exploataţiilor din sectoarele vegetal şi animalier aflate în perioada de conversie către agricultura ecologică. Suma alocată pentru anul 2010 este de 3.098.000 euro.
Plata la hectar pentru tomate destinate procesării acordată producătorilor ce au un contract încheiat cu un procesator recunoscut şi livrează pentru procesare cel puţin echivalentul a 8.000 kg/ha tomate este reglementată pentru anul 2010, prin HG nr. 273/2010, iar cuantumul care se acordă este de 1725 euro/ha. Schema se va aplica şi in anul 2011.
În privinţa sprijinului financiar acordat grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume, în perioada 2009- 2013 se acordă?

  • pentru constituire, sprijin pe cinci ani (maximum 100 mii euro/an) în procent anual din valoarea producţiei comercializate (VPC) de respectiv 10%,10%,8%,6%,4%;
  • pentru investiţii din planul de recunoaştere, se acordă 75% din volumul investiţiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, organizaţiile de producători primesc sprijin pe 3- 5 ani în procent de 4,1% (poate ajunge la 4,6%) din VPC (maximum 50% din cheltuieli) pentru finanţarea unor măsuri ce duc la accesarea fondurilor comunitare specifice sectorului.

A fost reglementată măsura retragerii de pe piaţa si cea privind recoltarea înainte de coacere şi nerecoltarea pentru legume si fructe proaspete.
În sectorul vitivinicol se acordă un sprijin în cuantum anual de 42 milioane euro, pe perioada 2009-2013, pentru restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei, utilizarea mustului de struguri concentrat şi/sau concentrat rectificat la creşterea tăriei alcoolice naturale a vinurilor şi promovarea acestora pe pieţele ţărilor terţe.

În completarea acestor scheme, pentru perioada 2010 - 2013 au fost adoptate politicile naţionale de susţinere a fermierilor prin ajutoare de stat, reprezentate de:

  • Subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2010 schema s-a aplicat pentru o cantitate de peste 159 milioane litri, resursele financiare alocate fiind de peste 185 milioane lei.
  • Sprijinul pentru asigurarea producţiei agricole - Se subvenţionează 50 la sută sau 70 la sută din prima de asigurare în funcţie de riscurile asigurate.
  • Subvenţionarea dobânzilor la credite - Schema constă în subvenţionarea ratei dobânzii la creditele bancare contractate de producătorii agricoli cu instituţiile de credit sau cu instituţiile financiare nebancare până la data de 31 decembrie 2011 inclusiv. Rata subvenţiei exprimă valoarea procentuală cu care se diminuează rata dobânzii la creditele bancare contractate de producătorii agricoli cu instituţiile de credit sau cu instituţiile financiare nebancare. Legea de aprobare a Ordonanţei 25/2010 a fost adoptata în Plenul Parlamentului, urmează sa fie promulgata.


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016