Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA

bill-gates-cel-mai-mare-proprietar-de-terenuri-agricole-din-sua

Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a devenit acum cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA.


Bill Gates, cunoscut pentru sistemul de operare Windows si compania Microsoft, a devenit acum cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA. Magnatul urmareste implicarea in acest sector de mai multi ani, insa de-abia acum a ajuns un numar record de hectare detinute.
 
Bill Gates, care are o avere neta de 121 de miliarde de dolari conform lui „Forbes”, si-a constituit un portofoliu imens in nu mai putin de 18 state. Cele mai mari proprietati le are in Louisiana (28.000 ha), Arkansas (19.500 ha) si Nebraska (8.000 ha). Pe langa acestea, mai are 10.500 ha de terenuri periferice in vestul orasului Phoenix, Arizona, pe care se afla noi suburbii in dezvoltare.
 
Conform cercetarilor lui „The Land Report”, pamanturile sunt detinute direct si prin entitati terte precum Cascade Investments, vehiculul pentru investitii al lui Gates. Alte investitii ale lui Cascade sunt compania pentru siguranta alimentara Ecolab, dealerul de masini utilizate Vroom si Canadian National Railway.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In timp ce poate parea surprinzator ca un miliardar tech este si cel mai mare proprietar de teren agricol din tara, aceasta nu este singura incursiune a lui Gates in agricultura. In 2008, Bill and Melinda Gates Foundation a anuntat granturi de 306 milioane de dolari pentru promovarea agriculturii durabile de mare randament printre micii fermieri din Africa subsahariana si Asia de sud. Fundatia a mai investit ulterior in dezvoltarea si extinderea „super-recoltelor” rezistente la schimbarea climei si in vaci de lapte de mare productivitate. Anul trecut, fundatia a anuntat Gates AgOne, o organizatie nonprofit care sa continue aceste eforturi.
 
Nu se cunoaste in totalitate cum sunt utilizate terenurile agricole ale lui Gates sau daca exista suprafete pastrate in conservare. (Cascade nu a raspuns intrebarilor de la „Forbes”). Dar exista indicii ca pamantul ar putea fi utilizat intr-un mod conform cu valorile fundatiei. Cottonwood Ag Management, o subsidiara a lui Cascade, este membru in Leading Harvest, organizatie nonprofit care promoveaza standardele agriculturii durabile care urmaresc protectia recoltelor, solului si resurselor de apa.
 
Gates nu este singurul miliardar din lista lui „The Land Report” cu marii proprietari de teren agricol. Cofondatorii lui Wonderful Company, Stewart si Linda Resnick (avere neta: 7,1 miliarde), sunt pe locul al treilea cu 77.000 ha. Acolo produc bunuri pentru brandurile lor ca POM Wonderful, Wonderful Pistachios si mandarine Wonderful Halos.
 
Daca Gates este cel mai mare detinator de teren agricol, el nu este in niciun caz cel mai mare proprietar de pamant. In Topul 100 al proprietarilor americani de pamant, „The Land Report” da primul loc lui John Malone, presedintele de la Liberty Media, care detine 890.000 ha de ferme de animale si paduri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016