Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatea carnii de pasare din import, pusa la indoiala de producatorii autohtoni

calitatea-carnii-de-pasare-din-import-pusa-la-indoiala-de-producatorii-autohtoni

Suspiciunile acestora sunt determinate de preturile extrem de mici pe carela are carnea din import.


Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, prin vocea presedintelui Ilie Van, au atras atentia autritatilor cu privire la importurile de carne si produse din carne de pasare care ajung pe piata romaneasca cu preturi extrem de mici.
 
„Eu dau mereu un exemplu si am transmis acest lucru si la ANSVSA, inclusiv listingul cu produsele de carne procesata din pui. Noi exportam produse si preparate din carne de pui cu 4.000 de euro tona, in timp ce pe piata intra din import aceleasi produse cu 2.000 de euro tona. Aceleasi pozitii tarifare. Oare o fi carne acolo? Cele mai multe astfel de produse - 60 - 70% - vin din spatiul comunitar, din Polonia si Ungaria. Nu avem nimic cu ceea ce vine din spatiul comunitar, dar sa vina la o calitate corespunzatoare si la un pret corect. Noua nu ne e frica de concurenta, ci de smecheriile care se intampla. Fermierului roman de pasare nu ii este teama de concurenta din Uniunea Europeana, pentru ca are costuri si performante la cel mai inalt nivel din Europa, insa acestuia ii este frica de tertipurile din piata”, a declarat Ilie Van.
 
Acesta a mai precizat ca, anul trecut, balanta comerciala a fost negativa pe acest segment, importurile fiind mai mari decat exporturile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Romania a importat 155.000 de tone de carne si preparate din carne de pasare si a exportat 84.000 tone de carne si produse din carne de pasare. Importurile au fost in 2018 aproximativ la acelasi nivel cu cele inregistrate cu un an inainte, iar exporturile au crescut cu circa 14.000 tone fata de 2017, dar in continuare exista un de circa 60.000 - 70.000 de tone.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016