Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatea carnii de pasare din import, pusa la indoiala de producatorii autohtoni

calitatea-carnii-de-pasare-din-import-pusa-la-indoiala-de-producatorii-autohtoni

Suspiciunile acestora sunt determinate de preturile extrem de mici pe carela are carnea din import.


Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, prin vocea presedintelui Ilie Van, au atras atentia autritatilor cu privire la importurile de carne si produse din carne de pasare care ajung pe piata romaneasca cu preturi extrem de mici.
 
„Eu dau mereu un exemplu si am transmis acest lucru si la ANSVSA, inclusiv listingul cu produsele de carne procesata din pui. Noi exportam produse si preparate din carne de pui cu 4.000 de euro tona, in timp ce pe piata intra din import aceleasi produse cu 2.000 de euro tona. Aceleasi pozitii tarifare. Oare o fi carne acolo? Cele mai multe astfel de produse - 60 - 70% - vin din spatiul comunitar, din Polonia si Ungaria. Nu avem nimic cu ceea ce vine din spatiul comunitar, dar sa vina la o calitate corespunzatoare si la un pret corect. Noua nu ne e frica de concurenta, ci de smecheriile care se intampla. Fermierului roman de pasare nu ii este teama de concurenta din Uniunea Europeana, pentru ca are costuri si performante la cel mai inalt nivel din Europa, insa acestuia ii este frica de tertipurile din piata”, a declarat Ilie Van.
 
Acesta a mai precizat ca, anul trecut, balanta comerciala a fost negativa pe acest segment, importurile fiind mai mari decat exporturile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Romania a importat 155.000 de tone de carne si preparate din carne de pasare si a exportat 84.000 tone de carne si produse din carne de pasare. Importurile au fost in 2018 aproximativ la acelasi nivel cu cele inregistrate cu un an inainte, iar exporturile au crescut cu circa 14.000 tone fata de 2017, dar in continuare exista un de circa 60.000 - 70.000 de tone.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Punct de pe tulpina din care apar frunze. ...

Padure rara sau parte de padure cu arbori batrani in care este interzisa taierea lemnelor. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016