Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Suspiciunile acestora sunt determinate de preturile extrem de mici pe carela are carnea din import.
Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, prin vocea presedintelui Ilie Van, au atras atentia autritatilor cu privire la importurile de carne si produse din carne de pasare care ajung pe piata romaneasca cu preturi extrem de mici.
„Eu dau mereu un exemplu si am transmis acest lucru si la ANSVSA, inclusiv listingul cu produsele de carne procesata din pui. Noi exportam produse si preparate din carne de pui cu 4.000 de euro tona, in timp ce pe piata intra din import aceleasi produse cu 2.000 de euro tona. Aceleasi pozitii tarifare. Oare o fi carne acolo? Cele mai multe astfel de produse - 60 - 70% - vin din spatiul comunitar, din Polonia si Ungaria. Nu avem nimic cu ceea ce vine din spatiul comunitar, dar sa vina la o calitate corespunzatoare si la un pret corect. Noua nu ne e frica de concurenta, ci de smecheriile care se intampla. Fermierului roman de pasare nu ii este teama de concurenta din Uniunea Europeana, pentru ca are costuri si performante la cel mai inalt nivel din Europa, insa acestuia ii este frica de tertipurile din piata”, a declarat Ilie Van.
Acesta a mai precizat ca, anul trecut, balanta comerciala a fost negativa pe acest segment, importurile fiind mai mari decat exporturile.
Romania a importat 155.000 de tone de carne si preparate din carne de pasare si a exportat 84.000 tone de carne si produse din carne de pasare. Importurile au fost in 2018 aproximativ la acelasi nivel cu cele inregistrate cu un an inainte, iar exporturile au crescut cu circa 14.000 tone fata de 2017, dar in continuare exista un de circa 60.000 - 70.000 de tone.
„Eu dau mereu un exemplu si am transmis acest lucru si la ANSVSA, inclusiv listingul cu produsele de carne procesata din pui. Noi exportam produse si preparate din carne de pui cu 4.000 de euro tona, in timp ce pe piata intra din import aceleasi produse cu 2.000 de euro tona. Aceleasi pozitii tarifare. Oare o fi carne acolo? Cele mai multe astfel de produse - 60 - 70% - vin din spatiul comunitar, din Polonia si Ungaria. Nu avem nimic cu ceea ce vine din spatiul comunitar, dar sa vina la o calitate corespunzatoare si la un pret corect. Noua nu ne e frica de concurenta, ci de smecheriile care se intampla. Fermierului roman de pasare nu ii este teama de concurenta din Uniunea Europeana, pentru ca are costuri si performante la cel mai inalt nivel din Europa, insa acestuia ii este frica de tertipurile din piata”, a declarat Ilie Van.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta a mai precizat ca, anul trecut, balanta comerciala a fost negativa pe acest segment, importurile fiind mai mari decat exporturile.
Romania a importat 155.000 de tone de carne si preparate din carne de pasare si a exportat 84.000 tone de carne si produse din carne de pasare. Importurile au fost in 2018 aproximativ la acelasi nivel cu cele inregistrate cu un an inainte, iar exporturile au crescut cu circa 14.000 tone fata de 2017, dar in continuare exista un de circa 60.000 - 70.000 de tone.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News