Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Exporturile de cereale din Romania au crescut cu un milion de tone
Aceasta se datoreaza in mare parte si faptului ca tara noastra a fost anul trecut pe primul loc la productia de porumb boabe si de seminte de floarea soarelui, atat la suprafata cultivata cat si la productia realizata.
In anul anterior, Romania exportase 11 milioane de tone de cereale, in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, iar printre tarile unde au ajuns cerealele romanesti in 2017 se numara Spania, Egipt, Italia, Turcia, Iordania, Arabia Saudita, Libia si Maroc.
Totodata, importurile de cereale au totalizat anul trecut 1,4 milioane de tone, iar sumele cheltuite s-au ridicat la 320 de milioane euro, cele mai mai cantitati de cereale din import provenind din Bulgaria si Ungaria.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Romania a ocupat anul trecut locul 3 in Uniunea Europeana, dupa Franta si Germania, la productia de cereale, cu o recolta totala de 31,187 milioane de tone, din care productia de cereale paioase din vara a reprezentat in jur de 12 milioane de tone.
La porumb boabe, Romania a fost in 2018 pentru al doilea an consecutiv pe prima pozitie din UE, cu o recolta totala de aproape 19 milioane de tone, in crestere cu aproape 33% fata de 2017 si un randament de 7,8 tone/hectar, devansand serios Franta, care a obtinut 12,59 milioane de tone anul trecut.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura