Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt problemele actuale pe piata nationala a carnii de pasare

care-sunt-problemele-actuale-pe-piata-nationala-a-carnii-de-pasare

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a solicitat in nenumarate randuri sprijinul autoritatilor pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta sectorul avicol, in special a celor legate de practicile comerciale neloiale ale retelei comerciale din Romania si de importurile de oua si carne de pasare la preturi de dumping.


Piata carnii de pasare din Romania se confrunta cu supraproductie, importuri masive, dar si cu campanii media negative, legate de utilizarea hormonilor si a proteinelor interzise, dupa cum a precizat  presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), Mary Pana.
 
„Piata carnii de pasare este total diferita de cea a carnii de porc, pentru ca aici ne confruntam cu o supraproductie. Avem un nivel de 120% fata de necesarul de consum si ne confruntam cu importuri masive. Pot sa va spun ca numai doua unitati mari din Brazilia produc de aproape patru ori mai mult decat cinci unitati mari europene. Problema Romaniei, pe langa partea de supraproductie si de orientare mai dificila spre export, este reprezentata de Ucraina, care de 2-3 saptamani are o triplare - un cadou din partea CE, a DG Trade - a cantitatii pe contingent tarifar. Ucraina s-a dezvoltat foarte mult, si-a facut unitati de transare in Slovenia, Olanda si Romania. Din Polonia aducem cantitati mari de pasare congelata”, a declarat presedintele ACEBOP.
 
De asemenea, seful ACEBOP apreciaza ca, pe langa partea comerciala propriu-zisa, piata carnii de pasare se confrunta de o luna de zile cu campanii media negative, finantate de companii din afara tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„De o luna de zile ne confruntam cu campanii media negative, legate de hormoni, proteine interzise, copii cu obezitate si rezistenta la antibiotice, uitand ca de fapt noi traim intr-o Uniune Europeana de multi ani si chiar daca am vrea sa cumparam hormoni nu avem de unde si uitand ca tot ce intra la noi din state terte sau alte state europene nu suporta controale si pot fi la un moment dat un punct de risc. De asemenea, este foarte important, si va rog sa acordati toata atentia acestor campanii pro-vegane. Noi nu avem absolut nimic contra veganului, dar sunt finantate extrem de dureros si fac o concurenta ingrozitoare pietei de carne, cum ar compania EAT care pe langa partea de pro-vegan sustine foarte mult si fabricarea de carne artificiala. Pentru noi, copiii si nepotii nostri aceste programe sunt sub semnul intrebarii, ca sa nu spun mai mult”, a explicat Pana.
 
Piata industriei avicole din Romania era estimata la circa 1,1 miliarde de euro la nivelul anului 2016, iar productia autohtona de carne de pasare in viu realizata in sistem industrial se ridica la circa 435.000 de tone. Romania avea atunci in jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar-veterinar, care apartin unui numar de 250 de societati membre ale UCPR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016