Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cartofii, in topul scumpirilor

cartofii-in-topul-scumpirilor

Conform ultimelor date transmise de Institututul National de Statistica, cartofii se afla in varful scumpirilor.


Preturile pentru cartofi au urcat cu 23,61% fata de aceeasi data a anului trecut. E drept, insa, sa aratam faptul ca aproape toate preturile au crescut considerabil. Singura ieftinire observata de INS este la capitolul conserve de legume, iar aceasta este de doar 0,27%.
 
In cazul marfurilor nealimentare, cea mai mare crestere este inregistrata la categoria "tutun, tigari", respectiv 8,27%. O alta scumpire consistenta este intregistrata de combustibili, 6,01%. Singura ieftinire este consemnata la gaze, respectiv minus 4,93%.
 
Pe total marfuri nealimentare, in decembrie preturile au urcat cu 3,31% fata de decembrie 2018 si cu 0,28% fata de noiembrie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
La capitolul servicii, cel mai mare scumpire s-au inregistrat la serviciile de apa, canal si salubritate, cu 6,51%. In schimb, serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 28,01%.
 
Rata anuala a inflatiei a urcat la 4% in luna decembrie a acestui an, de la 3,8% in noiembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 5,08%, cele nealimentare cu 3,31% iar pretul serviciilor a inregistrat un avans de 4,16%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).
 
"Preturile de consum in luna decembrie 2019 comparativ cu luna decembrie 2018 au crescut cu 4,0%. Rata anuala calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este 4,0%.Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (ianuarie 2019 - decembrie 2019) fata de precedentele 12 luni (ianuarie 2018 - decembrie 2018), calculata pe baza IPC, este 3,8%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este 3,9%", precizeaza INS.
 
In momentul de fata cosul de cumparaturi este cu aproximativ 15% mai scump fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016