Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cat lapte si cata carne au consumat romanii anul trecut
Institutul National de Statistica a dat publicitatii recent noile date privind consumul de alimente la nivel national pe parcursul anului 2015.
Consumul de carne si preparate din carne este de nivel relativ scazut comparativ cu standardele din tarile dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspata pe o persoana a fost, in anul 2015, de 3,39 kg/persoana, in crestere fata de anul 2014 cu 0,14 kg/persoana.
Impreuna cu preparatele din carne, acesta se ridica la 4,49 kg/persoana lunar, in crestere fata de anul anterior cu 0,21 kg/persoana lunar, ceea ce inseamna un consum mediu anual de 53,9 kg/persoana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Potrivit institutiei, gospodariile formate dintr-o singura persoana au cel mai bogat consum de carne (4,73 kg/persoana lunar carne proaspata si respectiv 6,29 kg/persoana lunar carne proaspata si preparate din carne).
Consumul de lapte a fost, in anul 2015, in medie lunar, de 5,76 litri/persoana (5,79 litri/persoana in 2014).
In anul 2015, nivelul cel mai inalt s-a inregistrat in gospodariile de pensionari (6,04 litri/persoana in 2014 si 6,26 litri/persoana in 2015), iar cel mai scazut in cele de someri (4,38 litri/persoana in 2014 si 4,77 litri/persoana in 2015).
Intre gospodariile din mediul rural (5,98 litri/persoana) si cele din mediul urban (5,57 litri/persoana) s-a inregistrat un decalaj lunar de 0,41 litri/persoana. Cel mai mare consum de lapte se inregistreaza in gospodariile formate dintr-o singura persoana (7,57 litri/persoana lunar).
Aceasta se explica si prin faptul ca in cele mai multe cazuri in gospodariile formate dintr-o singura persoana predomina persoanele varstnice.
In ceea ce priveste consumul de branzeturi si smantana, acesta are caracteristici similare cu cel de lapte. El este mai ridicat la gospodariile de pensionari (1,39 kg/persoana) si mai scazut la cele de someri (0,96 kg/persoana).
Nivelul consumului de branzeturi si smantana este diferentiat mai mult in functie de numarul persoanelor din gospodarie, cel mai inalt inregistrandu-se la gospodariile formate dintr-o singura persoana (1,86 kg/persoana).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura