Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cati bani europeni primeste Romania pentru aplicarea programului de distribuire a fructelor in scoli

cati-bani-europeni-primeste-romania-pentru-aplicarea-programului-de-distribuire-a-fructelor-in-scoli

Prin decizia de punere in aplicare a Comisiei din data de 26 martie 2013 este stabilita alocarea definitiva a ajutorului Uniunii Europene catre statele membre in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, pentru perioada 2013-2014. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Romania a obtinut suma de 4.932.400 euro din totalul de 88,89 milioane euro destinata acestui program, pentru anul scolar 2013-2014.


Cu aceasta valoare, bugetul Romaniei se ridica la nivelul bugetelor alocate Cehiei (4.198.880 euro), Frantei (4.750.000 euro), Spaniei (4.486.907 euro) si Ungariei (4.528.653 euro).

Acest program urmareste constientizarea elevilor asupra unei alimentatii sanatoase bazate pe consumul de fructe si legume proaspete si totodata, deprinderea si fixarea unor obiceiuri alimentare sanatoase in randul elevilor. in Romania, programul de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli are caracter national, in sensul ca toate scolile cu clasele pregatitoare si I-VIII vor participa la program. Distributia se va realiza descentralizat, autoritatile locale fiind cele responsabile cu achizitia si distributia fructelor si cu implementarea masurilor adiacente (vizite la ferma, actiuni de gradinarit, concursuri).

Conform calendarului de implementare, distributia se va realiza timp de maxim 100 de zile, incepand cu luna noiembrie 2013, iar masurile adiacente se vor desfasura pe tot parcursul anului scolar. Se estimeaza ca vor fi implicate in acest program peste 7500 scoli si implict, 1,7 milioane elevi.

Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli a fost implementat in tara noastra incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2009-2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Implementarea acestui program are la baza un parteneriat intre agricultura, educatie si sanatate. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este implicat in reglementarea procedurilor de achizitie a merelor, prin stabilirea unor criterii minime de calitate, prezentare si marcare a produselor. De asemenea, in implementarea masurilor adiacente, Ministerul Agriculturii, prin Directiile Judetene pentru Agricultura, respectiv Directia pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti va intermedia relatia cu pomicultorii/legumicultorii, in scopul organizarii de vizite la ferme, sesiuni de gradinarit etc.

Gestionarea bugetului alocat programului se va realiza prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Totodata, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii sunt implicate in implementarea masurilor adiacente.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016