Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce obiective principale va avea viitorul Program National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a prezentat saptamana trecuta principalele directii politice, obiectivele si prioritatile Pogramului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.
Potrivit organizatorilor "Zilei Media pentru Dezvoltare Rurala", un eveniment de informare in contextul pregatirii viitorului PNDR ce va intra in vigoare de anul urmator, programul "va contribui la consolidarea dezvoltarii pe termen mediu si lung a sectorului agricol si a mediului rural".
“Imbunatatirea performantei sectorului agro-alimentar corelata cu dezvoltarea infrastructurii in mediul rural si cresterea nivelului de trai al populatiei rurale sunt esentiale pentru Romania. Daca ne referim la realitatile socio-economice existente, unul din domeniile principale pentru care PNDR 2014-2020 acorda o atentie deosebita este cel al competitivitatii sectorului agricol. Totodata, trebuie sa avem in vedere ca dezvoltarea spatiului rural inseamna mai mult decat sprijinirea sectorului agricol, importante fiind deopotriva investitiile in activitati non-agricole, reinnoirea generatiilor la sate, accesul populatiei la serviciile de baza, toate acestea in stransa legatura cu protectia si conservarea mediului", a precizat ministrul Daniel Constantin.
Obiectivele principale ale Programului National de Dezvoltare Rurala
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
- gestionarea durabila a resurselor naturale si schimbarile climatice;
- dezvoltarea rurala echilibrata, reducand decalajele economice si sociale dintre diverse zone ale tarii.
- investitii necesare imbunatatirii performantelor economice si de mediu ale exploatatiilor agricole:
Potrivit ministrului agriculturii, PNDR 2014-2020 se va concentra pe un numar restrans de masuri care vor aborda nevoile identificate pe baza analizei sectoriale, socio-economice si de mediu, dar si a analizei SWOT pentru spatiul rural romanesc si vor reflecta directiile de actiune in dezvoltarea agriculturii din Romania.
Conform celor comunicate de reprezentantii MADR, un obiectiv principal al Programului National de Dezvoltare Rurala este cresterea competitivitatii sectorului agricol.
In sectorul agricol, valoarea medie a productivitatii muncii in agricultura este de 4,328 Euro/persoana fata de media europeana de 14.967 Euro/persoana in anul 2012, in timp ce in sectorul forestier decalajul fata de media europeana este mai mic, inregistrand in 2012 urmatoarele valori: 8.608 Euro/persoana pentru Romania si 10.086 Euro/persoana media europeana.
- infiintarea exploatatiilor de catre tinerii fermieri;
- incurajarea transferului de cunostinte si a inovarii in agricultura, silvicultura si in zonele rurale prin sprijin pentru actiuni de instruire si de informare (plecand de la o realitate curenta care confirma un procent de 2,5% din populatia rurala instruita in domeniu agricol - liceu sau invatamant superior - fata de media europeana de 29%);
- consolidarea legaturilor dintre agricultura, productie alimentara si silvicultura pe de o parte si cercetare si inovare pe de alta parte (cooperare si grupuri operationale PEI);
- gestionarea riscurilor in agricultura (fondul mutual).
- masuri de agromediu si clima ce vizeaza sustinerea practicilor agricole favorabile conservarii mediului;
- masura de agricultura ecologica are in vedere sustinerea pierderilor de venit datorate utilizarii metodelor si tehnicilor specifice de cultivare in sistem ecologic;
- sustinerea zonelor care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice;
- impadurirea si crearea de suprafete impadurite.
Serviciile de baza si reinnoirea satelor vizeaza constructia si reabilitarea drumurilor comunale, a retelei de alimentare cu apa potabila si a retelei de canalizare;
De asemenea, va fi acordat in continuare sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea activitatilor nonagricole in spatiul rural, precum si pentru investitii in active fizice privind prelucrarea si comercializarea produselor agricole.
Gestionarea durabila a resurselor
Dezvoltare teritoriala echilibrata
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura