Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce s-a discutat la reuniunea ministrilor Agriculturii din Grupul de la Visegrad

ce-s-a-discutat-la-reuniunea-ministrilor-agriculturii-din-grupul-de-la-visegrad

Temele principale de discuţie au vizat imbunataţirea statutului de fermier in lanţul alimentar, simplificarea Politicii Agricole Comune, implementarea noii strategii a UE privind padurile, pregatirea unei poziţii comune a UE referitoare la evoluţiile actuale in procesul Forest Europe.


In perioada 18-19 mai 2015, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Dumitru Botanoiu, a participat la Reuniunea Ministrilor Agriculturii Membri ai Grupului de la Visegrad in formula V4+3, care s-a desfasurat la Bratislava, in Slovacia.
 
Unul dintre cele mai importante elemente de cooperare al ţarilor din Europa Centrala este dialogul comun şi constant privind teme de interes din domeniul agricol şi al industriei alimentare.
 
Agenda Reuniunii a avut ca teme principale de discutie imbunatatirea statutului de fermier in lantul alimentar, simplificarea PAC, implementarea noii strategii a UE privind padurile, pregatirea unei pozitii comune a UE referitoare la evolutiile actuale in procesul Forest Europe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, in ceea ce priveste primul punct al agendei, respectiv imbunatatirea statutului de fermier in lantul alimentar, declaratia comuna apreciaza ca durabilitatea lantului de aprovizionare cu alimente reprezinta una din prioritatile-cheie ale UE si, totodata, un avantaj esential pentru cetatenii europeni.
 
Pe de alta parte, au fost analizate si situatiile vulnerabile care pot afecta negativ lantul alimentar, in speta instabilitatea economica si problemele structurale care pot aparea la nivelul oricarei parti componente a lantului alimentar si care-l pot afecta ca intreg, dezechilibrele semnificative si asimetria in ceea ce priveste puterea de negociere intre partile contractante care pot conduce la practici neloiale in cadrul relatiilor comerciale reciproce.
 
Punctul al doilea al agendei Reuniunii, constituit de declaratia comuna privind simplificarea Politicii Agricole Comune, sustine ideea ca, in ceea ce priveste platile directe, Comisia trebuie sa revizuiasca prevederile privind plata de ecologizare din punct de vedere al corelarii cu alte conditii de eligibilitate si cu fezabilitatea masurilor de ecologizare, obiectivele lor de mediu si a sarcinii administrative ulterioare ca urmare a controalelor.
 
Statele membre V4 +3 considera importanta simplificarea, care insa nu trebuie sa reprezinte un obiectiv in sine si nu trebuie sa limiteze accesul la masurile PAC prin limitarea sau excluderea unor potenţiali beneficiari.
 
Delegatia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a propus inscrierea pe agenda urmatoarei reuniuni a V4 +3 subiectele privind tratamentele cu neonicotinoide la rapita, floarea soarelui, etc., accizarea produselor alcoolice in special palinca, piata semintelor oleaginoase si plante proteice din bazinul Marii Negre.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016