Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spune un cultivator de catina despre fondurile europene

ce-spune-un-cultivator-de-catina-despre-fondurile-europene

Lucian Darloman, patronul SC "Catinofort" SRL Dobreni din judetul Neamt, a acordat recent un interviu in presa locala. El spune ca a si-a incercat norocul si in caruselul fondurilor europene. Indragostit de aceasta planta, cultivatorul dezvaluie ca la nivel mondial catina este considerata o planta strategica, dar romanii sunt mai putin educati in privinta alimentatiei.


"Pana acum am cheltuit foarte multi bani pentru catina. Mi-am incercat "norocul" si cu fondurile europene. M-au costat enorm toate avizele si autorizatiile necesare, studiile si intreaga documentatie. Am cheltuit pana acum cat pentru o casa! Proiectul l-am depus in mai 2012. A trecut de faza verificarilor locale, facute de OJPDRP Neamt, acum este trimis la Iasi. De fapt, proiectul este redepus! in anul 2011 am avut neplacuta "surpriza" ca proiectul meu sa fie declarat neeligibil la finantare. La Ministerul Afacerilor Europene, unde a stat tot din luna mai pana in decembrie, dintr-o graba nefireasca, proiectul a "picat" de la finantare. Pur si simplu s-au omis niste detalii foarte importante. Noi aveam prevazut in acel proiect si un sistem de irigatie cu apa scoasa de la mare adancime. N-au observat asta pe schita si nici in documentatie, motiv pentru care proiectul n-a intrat la finantare. Ni s-a spus sa depunem contestatie, ca eram indreptati s-o facem. N-avea rost, nu ne mai folosea la nimic, intrucat proiectul urma sa fie depus tot anul acesta, la sesiunea din mai. Acum, fondurile europene sunt ca si blocate, vom vedea cum va fi anul viitor", spune patronul Lucian Darloman.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru ca viitoarea cultura va fi una ecologica, materialul saditor trebuie sa fie la randul sau cu certificat ecologica. Pe viitor, daca "prinde" finantarea europeana, intreprinzatorul vrea sa investeasca si intr-o unitate de procesare a fructelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 30 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016