Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai importanti cumparatori de grau de pe piata mondiala isi cresc productia proprie

cei-mai-importanti-cumparatori-de-grau-de-pe-piata-mondiala-isi-cresc-productia-proprie

Chiar daca la nivel mondial exista o supraabundenta de grau, o parte din principalii cumparatori de grau ar putea sa-si reduca achizitiile de peste hotare, ceea ce va agrava si mai mult problema stocurilor care se situeaza deja la un nivel record.


Consiliul International al Cerealelor (IGC) estimeaza ca o serie de tari din Africa de Nord precum Egiptul si Algeria, toate dependente de graul din strainatate pentru hrana populatiei, ar putea sa isi majoreze productia interna cu 25% in acest an daca vremea va fi atat de favorabila pe cat se estimeaza. Aceasta inseamna ca importurile de grau ale regiunii vor scadea la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, sustine firma de cercetare AgResource Co.
 
„Comertul mondial cu grau stagneaza si daca vom avea recolte mai mari in Africa de Nord aceasta va face si mai dificila cresterea livrarilor tarilor producatoare. Preturile vor trebui sa mai scada pentru a stimula cererea”, a declarat presedintele AgResource, Dan Basse.
 
Pe baza prognozelor meteo, Organizatia natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) estimeaza ca perspectivele pentru recoltele de grau din Africa de Nord sunt bune spre excelente. De asemenea, Departamentul american al Agriculturii sustine ca vremea umeda a creat conditii favorabile in Maroc, Algeria si Tunisia.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

AgResource estimeaza ca majorarea randamentului la hectar va duce la cresterea productiei in sezonul 2017-18 pana la 19,6 milioane tone, in urcare cu 39% comparativ cu anul trecut. Aceasta ar putea determina diminuarea importurilor pana la 27,6 milioane tone, de la un nivel record de 28,1 milioane tone anul trecut.
Culturile de grau din Maroc, Algeria si Tunisia sunt dependente in principal de ploi insa majoritatea culturilor din Egipt sunt irigate.
 
Totusi, chiar si cu o recolta buna, Africa de Nord va ramane dependenta de graul importat. Potrivit FAO, in medie, importurile asigura peste 40% din necesarul de grau al Egiptului, cel mai mare importator mondial, si Marocului, in timp ce in cazul Tunisiei si Algeriei, al treilea importator mondial, dependenta de importuri este de peste 60% iar in cazul Libiei este chiar si mai mare.
 
Majoritatea importatorilor au profitat de cresterea productiei mondiale de grau in ultimii ani care va face ca stocurile sa atinga un nivel record de 263 milioane tone in acest sezon. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016