Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai mari producatori de rosii din UE: Olanda si Spania

cei-mai-mari-producatori-de-rosii-din-ue-olanda-si-spania

China este cel mai mare producator de rosii proaspete, la nivel mondial, ea fiind urmata de Statele Unite ale Americii, India, Turcia si Egipt. Raportul productiei de rosii, la nivel global, arata ca de pe o suprafata de 4 milioane de hectare se recolteaza anual 150 – 160 milioane de tone de tomate.


Olanda si Spania sunt cei mai mari producatori de rosii din Europa. In proportie de 59%, exportul de rosii proaspete din Europa este intretinut de aceste doua state. Anul trecut, recolta europeana de tomate s-a ridicat la aproximativ 6 – 7 milioane de tone, 2,1 milioane de tone fiind exportate in interiorul continentului, si doar 270000 de tone (1,2%) au fost exportate in afara granitelor europene. O cantitate de 450000 de mii de tone de rosii a fost importata de Europa, din care mai mult de jumate, 350000 de tone, au avut ca punct de plecare Marocul, tara care este intr-un parteneriat special cu Europa, avand o cota anuala a importurilor de rosii cu taxe vamale preferentiale. Potrivit rapoartelor, un kilogram de rosii exportat pe teritoriul european ajunge la un pret mediu de 1,2 euro/ kg, iar un kilogram de rosii importat din afara granitelor europene atinge o valoare de 0,8 euro/kg.
 
In Marea Britanie, pretul rosiilor poate depasi chiar 3 euro/kg. In Germania, comertul cu rosii este mai dezvoltat in randul supermarketurilor, de unde se achizitioneaza 92% din cantitatea de rosii de pe piata, spre deosebire de Spania unde rosiile se vand mai bine in pietele agroalimentare, in proportie de 60%.
 
Consumul mediu de rosii pe cap de locuitor, este in crestere din partea de nord spre cea din sud. De exemplu, in Olanda consumul mediu anual pe cap de locuitor ajunge la 3,1 kg, in timp ce in Spania este de 14,1 kg/anual/cap de locuitor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton