Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare producator de legume de langa Bucuresti va fi afectat de cresterea pretului gigacaloriei

cel-mai-mare-producator-de-legume-de-langa-bucuresti-va-fi-afectat-de-cresterea-pretului-gigacaloriei

Un proiect al Primariei Capitalei, publicat pe siteul institutiei, prevede majorarea pretului gigacaloriei pentru agentii economici din Bucuresti pana la 329,30 lei, fara TVA, pentru cei alimentati din centrale RADET, respectiv pana la 296,49 lei, fara TVA.


In opinia reprezentantilor federatiei Pro Agro, decizia autoritatilor locale este o amenintare reala pentru producatorii de legume care folosesc energia termica produsa de RADET.
 
"Cea mai mare sera de producere a legumelor din Europa, LEOSER SA, membra a federatiei PRO AGRO, este nevoita sa inchida activitatea pe cele 150 hectare. Ar putea fi trimisi in somaj, chiar in plina iarna, 4.000 de angajati. Daca ne gandim ca in proportie covarsitoare acesti angajati sunt unica sursa de venit a familiei, atunci vorbim de peste 15.000 de persoane care raman fara venituri intr-o perioada a anului extrem de grea. in acest context, in anul 2014 pretul legumelor ar putea creste cu 50%, iar de pe piata vor disparea peste 100 000 de tone de legume romanesti. Totodata se sisteaza exportul a 40.000 tone de legume in sezonul rece, nemaiputand concura cu legumele subventionate din celelalte tari producatoare", se arata intr-un comunicat al federatiei. 
 
PRO AGRO sustine cu tarie un pret preferential al gigacaloriei furnizat producatorilor de legume de sere incalzite. Federatia considera ca decizia de majorare a fost luata de catre Consiliul General fara a avea puse la dispozitie toate informatiile si anunta ca este pregatita sa deschida un dialog imediat cu primarul general al capitalei, Sorin Oprescu. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Consideram incorect ca producatorii de legume de sere incalzite sa plateasca prin preturi crescute pierderile economice ale RADET", sustin reprezentantii producatorilor agricoli.
 
Primarul Capitalei considera, insa, ca agentilor economici afectati de scumpire "o sa le treaca nemultumirea" si ca prefera "sa ii ajute pe cei multi. 
 
"Sigur ca unii o sa fie nemultumiti, imi cer scuze ca sunt nemultumiti, o sa le treaca pentru ca preturile nu sunt asa de mari, dar eu prefer sa ii ajut pe aceia multi. Nu pot sa impart banii aceia, gestionam saracia, dar lumea nu prea crede chestia aceasta. Toata lumea spune: lasa ca se poate; uite ca nu se poate sa cheltuiesti banul asa cum a fost pana acum 3, 4 ani inainte sa inceapa criza asta nenorocita", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016