Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Federatia europeana a fermierilor Copa Cogeca, avertizeaza asupra cresterii cerintelor de hrana la nivel mondial pana in anul 2050.
In cadrul unei conferinte desfasurata la Berlin s-a atras atentia ca estimarile specialistilor arata o crestere a cererii de produse alimentare cu peste 60% pe plan mondial, in urmatorii 40 de ani. In acest context, fermierii din toata lumea trebuie sa faca fata provocarii de a produce mai mult, cheltuind mai putine resurse.
Un comunicat al federatiei romanesti Pro Agro, reprezentata la Copa Cogeca, mentioneaza ca "provocarea careia trebuia sa ii facem fata este aceea de a produce mai multe alimente pe baza unei cantitati mai mici de resurse, dand dovada de eficienta si spirit inovator".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Daca ingrasamintele sunt folosite in mod corespunzator, ele le vor asigura agricultorilor o productivitate mai mare, iar consumatorilor securitatea aprovizionarii, toate acestea cu un impact de mediu cat mai redus. Agricultura de precizie este unul dintre vectorii cresterii ecologice. Un studiu recent al Comisiei Europene a aratat ca ar trebui folosita o cantitate de doua ori mai mare de ingrasaminte pentru a asigura o cantitate suficienta de alimente pana in 2050. Cu toate acestea, UE a abolit utilizarea unui numar mare de produse fitosanitare, fara o baza stiintifica in acest sens, chiar si in circumstantele in care nu existau solutii alternative, fapt care a dus la scaderi ale productiei cu pana la 30%", se mai arata in comunicatul Pro Agro.
Luand cuvantul cu ocazia Conferintei "Feeding the world in 2050: Smart Use of Fertilisers" organizata de catre Fertilizers Europe, Arnaud Petit, directorul departamentului Produse de baza si comert din cadrul Copa-Cogeca, a declarat: "Agricultorii europeni au fost nevoiti sa reduca cu 36% cantitatea de ingrasaminte utilizata. Acest lucru este inacceptabil. Agricultorii nu vor mai putea produce alimentele pe care si le doresc consumatorii europeni. Constatam semne promitatoare in sectorul energetic, pe fondul utilizarii de catre anumiti agricultori a energiei regenerabile, de exemplu a biogazului, ca sursa de electricitate. Trebuie sa lansam o abordare similara si in ceea ce priveste nutrimentele. Daca dorim sa facem fata cererii alimentare tot mai mari la nivel mondial, trebuie sa producem mai mult si mai bine, dand dovada de mai mult spirit inovator la nivelul exploatatiei agricole".
COPA COGECA este forumul tutelar al PRO AGRO si una dintre cele mai mari si mai active organizatii in reprezentarea intereselor la Bruxelles.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News