Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana va propune un Cod de conduita privind comertul cu alimente

comisia-europeana-va-propune-un-cod-de-conduita-privind-comertul-cu-alimente

Europarlamentarii PSD Viorica Dancila si Minodora Cliveti au primit raspuns din partea comisarului european pentru Agricultura si Dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, in numele Comisiei Europene. Cei doi europarlamentari social democrati au intrebat Comisia daca exista o strategie prin care producatorii din sectoare precum zootehnia, avicultura si industria alimentara vor putea fi ajutati pentru a face fata competitiei pe piata in spatiul comunitar.


Intrebarea pleaca de la faptul ca in mai multe state membre, in aceste sectoare, producatorii se plang ca exista o discrepanta foarte mare intre costurile de productie si pretul final de vanzare al produselor finite, fiind astfel grav afectati de pierderile ce decurg de aici.

Comisarul european pe probleme de agricultura, Dacian Ciolos le-a comunicat celor doi europarlamentari social-democrati ca a propus facilitarea recunoasterii organizatiilor de producatori in cadrul propunerilor de reformare a Politicii Agricole Comuna( PAC).

"De asemenea, in cadrul Forumului la nivel inalt pentru imbunatatirea functionarii lantului de aprovizionare cu alimente, se depun in continuare eforturi pentru a obtine o mai mare transparenta a preturilor si pentru eliminarea practicilor neloiale de la nivelul lantului alimentar", se mai arata in raspunsul dat de comisarul european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a mai precizat ca Forumul a elaborat un Cod de conduita care va fi pus in practica in cursul acestui an, pe baza voluntara, de catre unii reprezentanti ai lantului alimentar.

O evaluare a impactului cu privire la practicile neloiale lansata recent de catre Comisie va include rezultatele acestui exercitiu in analiza destinata modalitatilor de abordare a practicilor neloiale in relatiile contractuale.

"Propunerea de reformare a PAC este menita sa aduca in sprijinul agriculturii Uniunii un set de instrumente moderne, pentru ca aceasta sa poata raspunde noilor provocari. Uniunea va putea sa intervina, in continuare, pe piata in vremuri de criza sau in cazul unor perturbari. In acelasi timp, agricultorii sunt incurajati sa coopereze in cadrul organizatiilor de producatori sau interprofesionale pentru a avea mai multa putere de negociere si pentru a-si ameliora pozitia in lantul alimentar", se mai spune in raspunsul Comisarului.

Va reamintim ca si in Romania, in anul 2008, reprezentantii marilor lanturi de supermarketuri si furnizorii au semnat un "cod de bune practici" privind comertul ci produse alimentare. Acesta a fost aprobat de Consiliul Concurentei insa, ulterior, furnizorii de produse alimentare au acuzat ca el nu functioneaza.

"Am fost fraieri. Ministerul Agriculturii si-a facut imagine cu Codul de Bune Practici, la fel si comisia economica din Parlament, care initiase un proiect de lege, dar rezultatul este zero. S-a semnat codul si acum avem acceasi politica, aceleasi taxe", declara la acea data Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Agricultura.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016