Exclusiv
Publicat in: Stiri
Codul de Bune Practici semnat de retaileri şi furnizori în luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele şi practicile marilor reţele de magazine, susţin reprezentanţii producătorilor din industria alimentară.
"Sunt impuse în continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este că unii producători trebuie să le plătească pentru că nu au alte canale de distribuţie. După ce s-a extins caracatiţa marilor reţele dinspre periferie spre centru au dispărut magazinele de proximitate. În plus, nu ne recuperăm banii", a spus preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

El a arătat că trebuie adoptată o lege care să aibă la bază principiile codului. De altfel, producătorii au cerut o lege încă de la negocierile privind codul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Am fost fraieri. Ministerul Agriculturii şi-a făcut imagine cu Codul de Bune Practici, la fel şi comisia economică din Parlament, care iniţiase un proiect de lege, dar rezultatul este zero. S-a semnat codul şi acum, după zece luni, avem acceaşi politică, aceleaşi taxe. Apar şi situaţii de genul să constaţi la casă că preţul este altul decât cel afişat. Mai nou este şi afacerea taxei pe punga biodegradabilă. Plătim aceiaşi bani, aceleaşi taxe", a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură (FSIA), Dragoş Frumosu.

Producătorii şi retailerii au semnat în luna iulie Codul de Bune Practici pentru comerţul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat în vigoare după ce Consiliului Concurenţei a anunţat că nu încalcă legislaţia specifică.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Dragos Frumosu, FSIA, confirma scumpirea painii cu 20%
Dragos Frumosu, FSIA, confirma scumpirea painii cu 20%
"Responsabile pentru cresterea preturilor sunt atat seceta prelungita din ultimele luni din tara...
Dragos Frumosu: Ne putem aştepta la o scumpire a pâinii cu peste 15% în perioada februarie-martie
Alaturi de ulei si zahar, painea este al treilea produs alimentar de baza pentru care reprezentantii...
Dragoş Frumosu: Preţul uleiului se va mări în perioada urmatoare, ajungând până la 7 lei/litru
Preţul uleiului ar putea creşte cu circa 30% în martie sau aprilie, pe fondul lipsei de materie...
Păstrarea îngrăşămintelor chimice în cadrul fermei (bune practici în agricultură)
Obţinerea industrială a îngraşămintelor este energo-intensivă, ceea ce impune atenţie cu...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton