Publicat in: Diverse
Controale ANSVSA in industria agroalimentara
Potrivit ANSVSA, in perioada 19.07 – 15.08 a.c., au continuat controalele, efectuate de Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti in unitatile din industria agroalimentara.
Au fost efectuate 6984 controale in unitati cu activitati in fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice si a altor unitati din industria agroalimentara. 
Au fost acordate sanctiuni in valoare de 125000 de lei, fiind aplicate 113 amenzi si 106 avertismente.
 
Nereguli au fost constatate in urmatoarele judete:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
-         Alba, 600 lei - pereti neigienizati in sala de productie;
 
-         Arges, 2600 lei - produse alimentare depozitate fara respectarea principiului compatibilitatii produselor;
 
-         Bacau, 3800 lei - manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, conditii  de igiena si de depozitare a produselor alimentare necorespunzatoare;
 
-         Bihor, 2000 lei - funtionarea in spatii neaprobate sanitar veterinar;
 
-         Bistrita – Nasaud, 2600 lei - nerespectarea normelor  privind  intretinerea spatiilor si utilajelor, depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
-         Botosani, 4600 lei - manipulare neigienica a produselor alimentare;
 
-         Braila, 4400 lei - nerespectarea normelor sanitare-veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare;
 
-         Bucuresti, 12600 lei - nerespectarea normelor stabilite privind intretinerea igienica a  spatiilor de prelucrare, depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a  ustensilelor de lucru folosite, lipsa autorizatiei sanitare veterinare;
 
-         Caras–Severin, 3000 lei - conditii de igiena necorespunzatoare, lipsa monitorizarii temperaturii la agregatele frig, functionarea in spatiu neautorizat;
 
-         Cluj, 600 lei - etichetare necorespunzatoare, neintretinere spatii, depozitare si manipulare necorespunzatoare, ustensile neintretinute;
 
-         Constanta, 600 lei- neintretinerea igienica a spatiilor de depozitare prelucrare, a instalatiilor si ustensilelor de lucru;
 
-         Covasna, 4000 lei - lipsa document de inregistrare pentru activitatea desfasurata, o parte din materiile prime erau expirate sau nu aveau documente de provenienta, nu se monitoriza temperatura la produsele depozitate in frigider;
 
-         Dambovita, 17400 lei - depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare, materii prime etichetate necorespunzator;
 
-         Dolj, 2600 lei - manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;
 
-         Galati, 3600 lei - depozitare necorespunzatoare, functionare fara document de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, desfasurarea activitatii in spatii necorespunzatoare;
 
-         Gorj, 6200 lei - painea depozitata in navete neigienizate, prezenta insectelor in spatiul de depozitare, lipsa echipamentului de protectie pentru personal;
 
-         Hunedoara, 5000 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
-         Ialomita, 2000 lei - manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare in etapele de depozitare,  transport si distributie;
 
-         Iasi, 2000 lei - depozitare necorespunzatoare, lipsa monitorizarii temperaturii la agregatele frig;
 
-         Ilfov, 10000 lei - igiena necorespunzatoare, neanuntarea inceperii activitatii, neanuntarea incetarii activitatii;
 
-         Maramures, 2000 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
-         Mehedinti, 600 lei - nerespectarea normelor de depozitare;
 
-         Mures, 600 lei - spatii de depozitare, vestiare, ustensile neintretinute igienic;
 
-         Neamt, 5000 lei - lipsa documentului de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimenteelor, igiena necorespunzatoare;
 
-         Olt, 600 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
-         Prahova, 600 lei - igiena necorespunzatoare a spatiului de depozitare;
 
-         Satu - Mare, 3000 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
-         Sibiu, 5600 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetare necorespunzatoare,  lipsa aparate masura si control, lipsa documente, lipsa documente inregistrare, produse expirate;
 
-         Suceava, 3000 lei - depasirea capacitatii de depozitare;
 
-         Tulcea, 600 lei – acoperis deteriorat, plafon si pereti cu infiltratii;
 
-         Vaslui, 3000 lei - manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se respecta conditiile de pastrare indicate de producatori, nu se face dovada starii de sanatate a personalului lucrator;
 
-         Valcea, 10200 lei - depozitare necorespunzatoare, intretinerea neigienica a spatiilor, comercializarea produselor alimentare in spatii neaprobate.
 
 
 





Sursa foto: www.sxc.hu

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016