Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copa-Cogeca avertizeaza cu privire la problemele logistice legate de exportul de produse catre SUA

copa-cogeca-avertizeaza-cu-privire-la-problemele-logistice-legate-de-exportul-de-produse-catre-sua

In cadrul unei reuniuni la nivel inalt care a avut loc astazi la Washington, Copa-Cogeca a avertizat cu privire la problemele logistice legate de exportul de produse catre SUA, precum normele costisitoare de etichetare si transport, subliniind ca aceste bariere in calea comertului trebuie depasite pentru a asigura un rezultat pozitiv al negocierilor comerciale dintre UE si SUA.


In interventia sa din cadrul evenimentului, Arnaud Petit, director al Copa-Cogeca responsabil de materii prime si comert, a subliniat: „In opinia noastra, capitolul „agricultura” din negocierile comerciale dintre UE si SUA nu este imposibil de gestionat. Faptul ca 40% din materiile prime agricole prelucrate de industria alimentara europeana provin din tarile din afara UE demonstreaza ca UE este pregatita sa se deschida comertului global. Aproximativ 70% din exporturile agricole europene sunt si produse procesate precum branza, vinul, carnea procesata destinata segmentului de varf al pietei. Asadar, cel mai mare obstacol in calea comertului este birocratia inutila si barierele comerciale, normele si obligatiile costisitoare, precum cerintele de etichetare si ambalare. De exemplu, producatorii europeni de lactate se confrunta cu obstacole uriase atunci cand incearca sa comercializeze produse lactate de categoria 1 in SUA.
 
In sectorul fructelor si legumelor, barierele fitosanitare nu permit fructelor europene sa patrunda pe piata americana. Aceasta problema trebuie solutionata. Este esentiala abordarea barierelor comerciale netarifare. Consideram ca majoritatea castigurilor dintr-un acord comercial - de fapt, trei sferturi - ar proveni din ridicarea barierelor comerciale netarifare. Prin urmare, solicitam negociatorilor sa se asigure ca acestea sunt eliminate.”
 
Impreuna cu reprezentantii industriei alimentare europene, am elaborat un raport privind barierele netarifare, care ar trebui abordat in cadrul negocierilor privind chestiunile sanitare si fitosanitare. Adevaratul scop al acestui exercitiu a fost evidentierea domeniilor cu impact semnificativ asupra intreprinderilor si a ocuparii. In viitor, nu putem accepta ca industria alimentara sa externalizeze instalatiile de procesare in America de Nord pentru a usura sarcina controalelor de siguranta, dupa cum se intampla in prezent in sectorul european al lactatelor sau produselor de tip foie gras.
 
In plus, negocierile dintre UE si SUA ar trebui sa fie analizate nu doar din perspectiva canalizarii comertului agroalimentar dintr-o parte in alta a Atlanticului. De asemenea, rezultatul ar trebui sa promoveze si standardele internationale. Principiul regionalizarii ar trebui inclus in acordul veterinar UE-SUA ca exemplu de standard international care aduce beneficii tuturor agricultorilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Daca nu suntem in masura sa promovam impreuna standardele internationale in sectorul agroalimentar, vom pierde oportunitatea de a crea conditii favorabile pentru a face fata concurentei mondiale in urmatorii 20 de ani.
 
In cele din urma, in urma deciziei politice adoptate in martie, solicitam autoritatilor americane sa permita exportul de carne de vita europeana pe piata din SUA cat mai curand posibil. De asemenea, trebuie recunoscut si sistemul european al indicatiilor geografice (IG), care protejeaza produsele europene de calitate impotriva imitatiilor.
 
Declaratiile au fost facute in cadrul celei de-a cincea runde de negocieri privind parteneriatul transatlantic pentru comert si investitii dintre UE si SUA. Negocierile au continuat saptamana aceasta in ceea ce priveste barierele tehnice in calea comertului, accesul la piata agricola si normele privind originea.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016