Crescatorie ecologica. Inmultirea gainilor
Publicat la data de 04 Oct. 2024 in:
Diverse Inmultirea (reproductia) pasarilor este net diferita si incomparabil mai dificila decat reproductia celorlalte animale domestice, ca urmare a faptului ca dezvoltarea embrionului de pasare se desfasoara aproape in intregime in afara organismului matern.
In acest fel, procesul de inmultire a pasarilor se afla nemijlocit in mana omului, intr-o masura mult mai mare decat la celelalte animale domestice, omul trebuind sa dirijeze factorii care declanseaza si asigura dezvoltarea embrionilor inca din prima lor zi de viata.
In inmultirea pasarilor, o importanta primordiala pentru obtinerea unor ecloziuni superioare, dar mai ales a unei calitati corespunzatoare a puilor si a bobocilor, o au insusirile reproductive ale oualor. Pentru acest motiv, in prezent se acorda o atentie deosebita factorilor care conditioneaza sau influenteaza formarea oualor si insusirile lor de reproductie.
Oul de incubatie
Un ou bun pentru incubatie, din care sa rezulte un pui de calitate, este in primul rand oul fecundat si normal constituit din punct de vedere morfologic. Pentru a asigura insa o dezvoltare normala a embrionului, oul trebuie sa aiba si compozitia chimica corespunzatoare pe parti componente, lucru care nu se poate asigura decat printr-un regim corect de intretinere a pasarilor ouatoare. Pe de alta parte, calitatea puiului obtinut este in functie de valoarea genetica a parintilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
Calitatea oului de incubatie este influentata de diversi factori. Epoca de formare a loturilor de reproductie este diferita, dupa sistemul de intretinere practicat. In sistemele semiintensive de intretinere, loturile de reproductie se formeaza odata cu clasarea definitiva a tineretului sau cel mai tarziu cu 4-6 saptamani inainte de incetarea sezonului de incubatie.
In sistemul intensiv, aceasta actiune se efectueaza odata cu popularea adaposturilor de reproductie, cand puicile au varsta de 18-22 saptamani, in functie de rasa. Numerosii factori care conditioneaza calitatea oului de incubatie pot fi grupati in:
– factori care influenteaza inainte ca oul sa fie produs
– factori care influenteaza dupa ce oul a fost produs.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.