Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivarea castravetilor in sere si solarii - 5 avantaje pentru fermieri
Castravetii pot fi cultivati atat pe camp, cat si in spatii protejate. Cultivarea castravetilor in sere si solarii ofera producatorilor multiple avantaje. Pe langa productivitatea ridicata si calitatea recoltelor, acest sistem de productie permite o protectie sporita fata de factorii meteorologici nefavorabili. In plus, in sere, castravetii sunt cultivati in mai multe cicluri, asigurandu-se productivitatea constanta, chiar si in extrasezon. Descopera care sunt principalele 5 avantaje ale cultivarii castravetilor in spatii protejate si cum poti obtine productii mai mari, de calitate superioara.
Castravetii valorifica foarte bine terenurile insorite, fertile si irigate. In spatiile protejate, cum sunt serele si solariile, cultivarea castravetilor are loc in mai multe cicluri. Astfel, producatorii pot obtine cresterea productivitatii, pe langa imbunatatirea calitatii castravetilor. In sere, timpul de recoltare a castravetilor dureaza in medie 35-40 de zile. Prin urmare, poti obtine recolte extratimpurii si timpurii, productia fiind esalonata. In functie de climatul zonei de cultivare, poti obtine pana la patru recolte pe an, in perioade diferite ale anului, inclusiv in extrasezon.
Calitatea superioara a recoltelor
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Cultivarea castravetilor in spatii protejate cum sunt serele si solariile presupune adoptarea unor practici si tehnologii care permit un mai bun control al factorilor edafo climatici. Lumina, temperatura, umiditatea relativa, umiditatea solului, luminozitatea, ventilatia, incidenta precipitatiilor, nutrientii din sera, toate acestea creeaza microclimatul favorabil dezvoltarii plantelor, indiferent de conditiile climatice de afara. Astfel, intr-un mediu protejat, care ofera conditii mai bune pentru dezvoltarea plantelor, calitatea castravetilor este superioara. Fata de castravetii cultivati in camp, calitatea castravetilor cultivati in sere este imbunatatita si din punct de vedere estetic, obtinandu-se castraveti mai drepti, fara forme curbate.
Productii mai mari
Pentru a obtine culturi profitabile, este important ca factorii de mediu sa fie favorabili si sa creeze un mediu propice desfasurarii proceselor metabolice. Controlul asupra factorilor de mediu, cultivarea rasadurilor sanatoase, viguroase si rezistente la boli si daunatori, precum si respectarea tehnologiei de cultivare a castravetilor garanteaza legumicultorilor productii mai mari, de calitate. Cultura castravetilor in sere si solarii se practica in mai multe cicluri. In ciclul I, cultivatorii pot obtine 100-220 de tone la hectar pentru castravetii cu fructe lungi si intre 80-140 de tone la hectar pentru castravetii cu fructe semilungi. In al doilea ciclu, productivitatea castravetilor poate atinge pana la 60-80 de tone la hectar la castravetii cu fructe lungi, si 30-60 de tone la hectar la cei cu fructe mici.
Productivitatea culturii de castraveti poate fi afectata in cazul in care nu sunt adoptate masuri fitosanitare adecvate. Bolile castravetilor pot cauza pierderi importante de cultura. Una dintre cele mai intalnite boli la culturile de legume in spatii protejate este putregaiul cenusiu (cauzat de ciuperca Botrytis cinerea). Pentru combaterea acesteia, BASF recomanda aplicarea fungicidului Scala® care asigura performante superioare si o eficacitate foarte ridicata, data de modul complex de actiune: de contact, translaminar si sub forma de vapori. Fainarea si patarea frunzelor sunt, de asemenea, boli care pot produce pagube semnificative. Dagonis® este un fungicig util care combina doua substante active inovatoare, pentru un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli. Este usor de folosit si simplifica activitatea atat in sere si solariicat si in camp.
Evitarea pericolelor reprezentate de intemperii
Realizate din structuri cu schelet metalic, sticla sau mase plastice, serele agricole ofera mai multa protectie culturii de castraveti. Grindina, ploile torentiale, ingheturile, brumele tarzii de primavara si timpurii de toamna, furtunile de intensitate mare sau caderile masive de zapada nu mai pot calamita culturile, ele fiind protejate atat de fluctuatiile climatice, cat si de fenomenele provocate de acestea.
Prelungirea perioadei de vegetatie in toamna
Sursa foto: shutterstock.com
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura