Publicat in: Diverse
Cultivarea castravetilor in sere si solarii - 5 avantaje pentru fermieri
Castravetii pot fi cultivati atat pe camp, cat si in spatii protejate. Cultivarea castravetilor in sere si solarii ofera producatorilor multiple avantaje. Pe langa productivitatea ridicata si calitatea recoltelor, acest sistem de productie permite o protectie sporita fata de factorii meteorologici nefavorabili. In plus, in sere, castravetii sunt cultivati in mai multe cicluri, asigurandu-se productivitatea constanta, chiar si in extrasezon. Descopera care sunt principalele 5 avantaje ale cultivarii castravetilor in spatii protejate si cum poti obtine productii mai mari, de calitate superioara.
Asigurarea continuitatii productiei

Castravetii valorifica foarte bine terenurile insorite, fertile si irigate. In spatiile protejate, cum sunt serele si solariile, cultivarea castravetilor are loc in mai multe cicluri. Astfel, producatorii pot obtine cresterea productivitatii, pe langa imbunatatirea calitatii castravetilor. In sere, timpul de recoltare a castravetilor dureaza in medie 35-40 de zile. Prin urmare, poti obtine recolte extratimpurii si timpurii, productia fiind  esalonata. In functie de climatul zonei de cultivare, poti obtine pana la patru recolte pe an, in perioade diferite ale anului, inclusiv in extrasezon.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Calitatea superioara a recoltelor

Cultivarea castravetilor in spatii protejate cum sunt serele si solariile presupune adoptarea unor practici si tehnologii care permit un mai bun control al factorilor edafo climatici. Lumina, temperatura, umiditatea relativa, umiditatea solului, luminozitatea, ventilatia, incidenta precipitatiilor, nutrientii din sera, toate acestea creeaza microclimatul favorabil dezvoltarii plantelor, indiferent de conditiile climatice de afara. Astfel, intr-un mediu protejat, care ofera conditii mai bune pentru dezvoltarea plantelor, calitatea castravetilor este superioara. Fata de castravetii cultivati in camp, calitatea castravetilor cultivati in sere este imbunatatita si din punct de vedere estetic, obtinandu-se castraveti mai drepti, fara forme curbate. 

Productii mai mari

Pentru a obtine culturi profitabile, este important ca factorii de mediu sa fie favorabili si sa creeze un mediu propice desfasurarii proceselor metabolice. Controlul asupra factorilor de mediu, cultivarea rasadurilor sanatoase, viguroase si rezistente la boli si daunatori, precum si respectarea tehnologiei de cultivare a castravetilor garanteaza legumicultorilor productii mai mari, de calitate. Cultura castravetilor in sere si solarii se practica in mai multe cicluri. In ciclul I, cultivatorii pot obtine 100-220 de tone la hectar pentru castravetii cu fructe lungi si intre 80-140 de tone la hectar pentru castravetii cu fructe semilungi. In al doilea ciclu, productivitatea castravetilor poate atinge pana la 60-80 de tone la hectar la castravetii cu fructe lungi, si 30-60 de tone la hectar la cei cu fructe mici.

Productivitatea culturii de castraveti poate fi afectata in cazul in care nu sunt adoptate masuri fitosanitare adecvate. Bolile castravetilor pot cauza pierderi importante de cultura. Una dintre cele mai intalnite boli la culturile de legume in spatii protejate este putregaiul cenusiu (cauzat de ciuperca Botrytis cinerea). Pentru combaterea acesteia, BASF recomanda aplicarea fungicidului Scala® care asigura performante superioare si o eficacitate foarte ridicata, data de modul complex de actiune: de contact, translaminar si sub forma de vapori. Fainarea si patarea frunzelor sunt, de asemenea, boli care pot produce pagube semnificative. Dagonis® este un fungicig util care combina doua substante active inovatoare, pentru un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli. Este usor de folosit si simplifica activitatea atat in sere si solariicat si in camp.

Evitarea pericolelor reprezentate de intemperii

Realizate din structuri cu schelet metalic, sticla sau mase plastice, serele agricole ofera mai multa protectie culturii de castraveti. Grindina, ploile torentiale, ingheturile, brumele tarzii de primavara si timpurii de toamna, furtunile de intensitate mare sau caderile masive de zapada nu mai pot calamita culturile, ele fiind protejate atat de fluctuatiile climatice, cat si de fenomenele provocate de acestea.

Prelungirea perioadei de vegetatie in toamna
 
Cultura castravetilor are cerinte mari fata de umiditatea din sol si din aer, pe intreaga durata de vegetatie. Daca nu sunt mentinute la nivelurile cerute, plantele se pot opri din crestere. Asigurarea unor conditii de mediu favorabile in spatiile in care cresc va garanta dezvoltarea optima a plantelor si rodirea castravetilor cultivati in sistem protejat.
 
Cultivarea castravetilor in spatii protejate ofera numeroase avantaje cultivatorilor si garanteaza succesul productiilor in diferite perioade ale anului.

Sursa foto: shutterstock.com
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura

Doar un singur kilogram din oricare aceste fructe se vinde cu peste 70 lei!... citeste mai mult
Cresterea viteilor, mieilor si a iezilor reprezinta o oportunitate profitabila in sectorul agricol, iar utilizarea echipamentelor moderne poate imbunatati considerabil eficienta reproducerii.... citeste mai mult
Activitatile unui pasionat pot deveni peste noapte afaceri de succes. Sera de flori se poate dovedi profitabila avand in vedere ca trandafirii, petuniile, bujorii, gladiolele sau lalelele pot fi crescute cu succes chiar si de gradinari incepatori. Cele mai ravnite flori nu au nevoie de multa atentie... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016