Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivatorii romani de cartofi nu fac fata competitivitatii de pe piata europeana

cultivatorii-romani-de-cartofi-nu-fac-fata-competitivitatii-de-pe-piata-europeana

Producatorii autohtoni de cartofi ar putea primi ajutoare de stat complementare, dar finantarea trebuie sa primeacsa si avizul Comisiei Europene, a sustinut ministrul agriculturii, Daniel Constantin, in vizita sa de astazi de la Sfantu Gheorghe.


Acesta a mantionat ca prin aceste ajutoare ar trebui sa fie sustinute o parte din costurile de productie, in asa fel incat cultivatorii romani de cartofi sa poata fi competitivi pe piata.
 
„E un semnal de alarma pe care eu l-am vazut astazi tras de cultivatori, dar si de reprezentantii institutelor de cercetare, faptul ca cultura cartofului in Romania, ca si suprafete, este in declin fata de ce era odata (...) E o competitie acerba pe piata Uniunii Europene din punctul de vedere al costului de productie si al costului de vanzare si poate ca aici ar trebui sa facem mai mult, sa incercam sa intervenim astfel incat sa sprijinim o parte din costurile pe care ei le au si sa fie competitivi pe piata europeana. 
Incercam, din acest punct de vedere, ajutoarele de stat, ajutoarele nationale complementare, sa le dirijam catre cultivatorii de cartofi, in masura in care si Comisia va fi de acord si in care nu perturbam piata europeana”, a precizat Daniel Constantin.
 
Ministrul Agriculturii s-a intalnit astazi cu fermierii si specialistii in agricultura, din judetul Covasna. Cultivatorii de cartofi i-au semnalat ministrului ca in cultura de cartof se investeste mai mult decat in cea de grau sau porumb si ca nu fac fata concurentei cartofilor din strainatate, dat fiind faptul ca in Romania nu se mai produce aproape deloc cartof de samanta, iar acestia sunt nevoiti sa importe samanta la preturi mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h












Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016