Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum actioneaza produsele fungicide si de ce sunt atat de necesare in agricultura?

cum-actioneaza-produsele-fungicide-si-de-ce-sunt-atat-de-necesare-in-agricultura

Infectiile fungice reprezinta o amenintare semnificativa pentru culturile agricole, cauzand pierderi importante de recolta. Pentru a preveni sau a combate aceste infectii au fost dezvoltate o serie de fungicide care ofera solutii eficiente si durabile in controlul bolilor fungice. Acestea joaca un rol esential in mentinerea sanatatii plantelor si in asigurarea securitatii alimentare la nivel global.


Cu o diversitate de compusi si tehnologii disponibile, aceste tratamente sunt integrate in practicile agricole moderne pentru a gestiona riscurile asociate cu infectiile patogene si pentru a asigura o productie agricola sustenabila.
 
Exista numeroase motive pentru care fiecare agricultor ar trebui sa utilizeze fungicide. Iata cateva dintre acestea!
 
  1. Controlul activitatii fungilor si stoparea dezvoltarii si raspandirii acestora;
  2. Cresterea nivelului de productivitate a culturilor agricole;
  3. Reducerea petelor ce apar pe produsul final al fiecarei culturi;
  4. Reducerea vatamarilor care pot afecta partea comestibila a plantei si gradul de atractivitate, factori care influenteaza in mod direct vanzarile;
  5. Imbunatatirea duratei de conservare a produselor agricole si a calitatii plantelor recoltate, prezenta ciupercilor facand inutilizabile fructele, legumele si semintele;
  6. Evitarea contaminarii, deoarece fungii au efecte negative si asupra sanatatii consumatorilor, fie ei oameni, fie animale.
 
Cum actioneaza produsele fungicide?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In categoria acestor produse se remarca 3 formule principale: cele cu actiune sistemica, cele cu actiune de contact si cele care au atat actiune sistemica, cat si de contact.
 
Clasa substantelor de contact asigura o protectie optima impotriva daunatorilor, fara a patrunde in tesutul plantei. Efectul acestora dispare complet la contactul cu picaturile de apa, tratamentul trebuind sa fie reaplicat dupa fiecare ploaie sau udare. Un aspect important de care este bine sa tii cont la utilizarea acestor substante este acela ca aceste produse sunt inutile odata ce boala s-a instalat si sanatatea plantei a fost compromisa.
 
Pe de alta parte, formulele sistemice sunt mult mai puternice si pot opri bolile sau daunatorii care au atacat deja planta, asigurand protectia recoltei pentru o perioada indelungata de timp, chiar si in cazul in care ploua. Doar in situatia in care ploaia cade imediat dupa aplicarea tratamentului se recomanda repetarea procedeului de combatere. Formulele fungicide de acest tip se aplica de maximum trei ori intr-un sezon.
 
Tratamente la care poti apela, cu rezultate excelente
 
Cateva dintre produsele cele mai solicitate pentru combaterea fungilor sunt Acrobat MZ 69 WG cu mod de actiune dublu, sistemic si de contact, Bravo 500 SC si Champ 77 WG din categoria produselor de contact si Evalia din categoria produselor sistemice.
 
Acrobat MZ 69 WG este foarte eficient pentru a combate mana cepei, a cartofului, castravetilor si rosiilor.
 
Bravo 500 SC se aplica la debutul perioadei cu risc de declansare a procesului de imbolnavire, pentru a preveni infestarea cu agenti patogeni si a stopa dezvoltarea acestora.
 
Champ 77 WG este un produs de contact care se aplica in perioada de vegetatie sau ca tratament foliar preventiv si curativ. Contribuie la combaterea integrata a patogenilor si previne si stopeaza mana si arsurile bacteriene la vita de vie, pomii fructiferi, cartofi, tomate si castraveti.
 
Evalia este un produs sistemic si combate cu brio bolile legumelor, pomilor fructiferi, rapitei de toamna si primavara, leguminoaselor, trandafirilor si plantelor ornamentale, avand o actiune preventiva si curativa.
 
Desigur, piata produselor fungicide este mult mai larga. Pentru a face cea mai buna alegere, consulta cu atentie ofertele producatorilor si opteaza pentru formulele care se potrivesc cel mai bine problemei pentru care cauti o solutie eficienta!


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016